Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί και των αστικών συγκοινωνιών φέρνει το 2008
Νέο κύμα αυξήσεων στα κόμιστρα των ταξί, των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών, του ΟΣΕ, αλλά και στους ναύλους των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης έρχεται από τις αρχές του 2008, ως συνέπεια των συνεχών ανατιμήσεων στην τιμή του πετρελαίου.
Νέο κύμα διεκδικήσεων για αυξήσεις από τις αρχές του νέου χρόνου στα κόμιστρα των ταξί, στα εισιτήρια των ιδιωτικών αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και στους ναύλους των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης βρίσκεται προ των πυλών.
Παράλληλα, λόγω και των συνεχών ανατιμήσεων στην τιμή του πετρελαίου, αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, αλλά και του ΟΣΕ, ετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει μέρος των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο.
Οι ιδιοκτήτες των ταξί ετοιμάζονται να ζητήσουν από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας αυξήσεις τιμολογίων που κατά μέσο όρο θα ανέρχονται στο 10%.
Ωστόσο, πέρα από τα γνωστά τιμολόγια, (μονή – διπλή ταρίφα, σημαία, ελάχιστη διαδρομή κ.λπ.) που ζητούν να αυξηθούν, οι ιδιοκτήτες ταξί θα ζητήσουν να ισχύουν και προκαθορισμένες τιμές σε συγκεκριμένες διαδρομές από και προς τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα, αναφέρεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής θα προτείνουν, μεταξύ άλλων, η διαδρομή Αεροδρόμιο-Σύνταγμα να κοστίζει 25-26 ευρώ (σήμερα περίπου 20-22 ευρώ), Πειραιάς-Αεροδρόμιο 35 ευρώ (έναντι 28-30 ευρώ σήμερα), Γλυφάδα-Αεροδρόμιο 22 ευρώ (αντί 15-17 ευρώ σήμερα) και Πειραιάς-Σύνταγμα 10-12 ευρώ (αντί 7-9 ευρώ σήμερα).
Την ανηφόρα αναμένεται να πάρουν και τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ (αστικών και υπεραστικών), η τιμή των οποίων αυξήθηκε στις αρχές του χρόνου κατά 7%. Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζητούν για τη νέα χρονιά αυξήσεις εισιτηρίων σε αντίστοιχο ποσοστό.
Σε σημαντικές αυξήσεις που θα φτάνουν έως και 20% προσανατολίζονται και οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.
Εκτός από τους αυτοκινητιστές όμως, αυξήσεις αναμένονται και στους υπόλοιπους κλάδους των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Υπηρεσιακοί παράγοντες των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ ετοιμάζουν εισηγήσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι αυξήσεις των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 7% έως 13%.
Στην περίπτωση αυτή, από τις αρχές του νέου χρόνου, τα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων και των τρόλεϊ θα κοστίζουν 0,55 ευρώ, του Ηλεκτρικού 0,80 ευρώ και του Μετρό 0,90 ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα