Να μπορούν να εργάζονται οι ταξιτζήδες έως τα 67 χρόνια προτείνει ο Κ.Χατζηδάκης
Το ασφαλιστικό των ταξιτζήδων συζήτησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Το σχετικό νομοσχέδιο επιτρέπει -υπό όρους- την αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 65 στα 67. Τι είπε ο υπουργός για πρόστιμα και εκσυγχρονισμό των ταξί.
93
Το ασφαλιστικό των ταξιτζήδων και συγκεκριμένα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους ήταν μεταξύ των θεμάτων, τα οποία τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Μεταφορών, μέχρι το τέλος του έτους στη Βουλή και το οποίο θα καλύπτει όλους τους κλάδους Μεταφορών, θα δίνεται η δυνατότητα να μπορούν να εργάζονται οι ταξιτζήδες -κατόπιν αιτήματός τους- μέχρι και τα 67 έτη, διατηρώντας την επαγγελματική τους άδεια η οποία μέχρι σήμερα παραδίδεται στα 65 χρόνια.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα των ποινών που επιβάλλονται στους ταξιτζήδες σε περιπτώσεις παραβάσεων και, όπως δήλωσε ο υπουργός, πρέπει να εξορθολογιστεί το σύστημα, ώστε να αποφεύγονται κρούσματα επιβολής πολλαπλών ποινών για την ίδια παράβαση, από διαφορετικούς όμως φορείς.
Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα με τις παρεμβάσεις του υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας των ταξί.
Παράλληλα, το υπουργείο θα κάνει ενημερωτική εκστρατεία στο κοινό, προκειμένου ο επιβάτης του ταξί να ξέρει ακριβώς ποιες είναι οι υποχρεώσεις του οδηγού.
Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκε και το ενδεχόμενο τοποθέτησης στα ταξί του συστήματος GPS, που ενισχύεται οικονομικά από το πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η ζωή και του ταξιτζή και του επιβάτη.
Στη συνάντηση δεν συζητήθηκε θέμα αύξησης των κομίστρων.
Σε ερώτηση για τα κρούσματα πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι σύντομα θα έχει μια συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, τους οδηγούς και τους τεχνικούς και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη για να ενημερώσει το επιβατικό κοινό για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442