Ελπιδοφόρα συμφωνία για το Μεσανατολικό υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Κοινό ανακοινωθέν της επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ και της Φατάχ για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Μεσανατολικό δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά, μετά από τη συνεδρίαση στο Τελ Αβίβ και τη Ραμάλα.
96
Κοινό ανακοινωθέντης επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ και της Φατάχ για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Μεσανατολικό δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά, μετά από τη συνεδρίαση στο Τελ Αβίβ και τη Ραμάλα.
Το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η κοινή αυτή δήλωση γίνεται λίγες ημέρες πριν από την Σύνοδο της Ανάπολης των ΗΠΑ, η οποία θα αντιμετωπίσει συνολικά το ζήτημα της Μέσης Ανατολής.
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή μας πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή να δεχθούμε ότι μία κοινώς αποδεκτή λύση, που θα κάνει τα Ιεροσόλυμα να είναι δύο πρωτεύουσες για δύο Έθνη, έχει καθοριστική σημασία για μία ειρήνη με διάρκεια.
»Πιστεύουμε επίσης ότι, ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσουμε πώς το θέμα των προσφύγων απαιτεί μία δίκαιη, δημιουργική και ρεαλιστική αντιμετώπιση, η οποία θα λάβει υπόψη τόσο τον εθνικό χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ, όσο και τις προσδοκίες του Παλαιστινιακού λαού με την ενεργό συμβολή και υποστήριξη της διεθνούς κοινότητος».
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι «η κοινή αυτή απόφαση, αναδεικνύει τις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και αποφασιστικά, διαχρονικές και μεγάλες συγκρούσεις που έχουν ταλανίσει την ανθρωπότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ ελπίζει ότι η Χεζμπολάχ θα τηρήσει την εκεχειρία που ήδη «παραβιάζει» το Ισραήλ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442