Αύξηση 3,5% των εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό το 2007 προβλέπει ο ΣΕΤΕ
Αυξημένα κατά 3%-3,5% υπολογίζεται ότι θα είναι φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό, ενώ οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση 5,5%-6%, όπως είπε από τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Στ.Ανδρεάδης.
27
Αυξημένα κατά 3%-3,5% υπολογίζεται ότι θα είναι φέτος τα έσοδα από τον τουρισμό, ενώ οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση 5,5%-6%, όπως είπε από τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Σταύρος Ανδρεάδης.
«Ο ελληνικός τουρισμός θα κινηθεί ανοδικά για τρίτη συνεχή χρονιά, επίδοση καθόλου άσχημη για μια ώριμη αγορά» σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, επ ευκαιρία της συνέντευξης Τύπου για την 23η διεθνή έκθεση Philoxenia που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου.
«Τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού ούτε απλά είναι, ούτε λύνονται με μαγικό ραβδί. Συσσωρεύτηκαν επί δεκαετίες και αφέθηκαν να παραμορφώσουν την εικόνα του» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ανδρεάδης και υποστήριξε ότι σε μεγάλο μέρος της κρατικής μηχανής υπάρχει αδιαφορία, ενώ -σε ορισμένους κύκλους- γίνονται ακόμη και «αντιτουριστικές» προσεγγίσεις.
Αναφερόμενος στο προσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο Τουρισμού, ανέφερε ότι «δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο κανέναν στον τουρισμό», ενώ υποστήριξε ότι καταρτίστηκε ερήμην της τουριστικής οικογένειας και του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.
Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η μελέτη «Σχέδιο Μάρκετινγκ Ελληνικού Τουρισμού», κόστους 2 εκατ. ευρώ, που ο ΣΕΤΕ είχε αναθέσει στην International Tourism Consultants, THR Barcelona.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442