Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Να εξασφαλίσουν την πρόκριση μέσα στην Πόλη θέλουν πλέον οι διεθνείς μας

Να εξασφαλίσουν την πρόκριση μέσα στην Πόλη θέλουν πλέον οι διεθνείς μας

Τρεις βαθμούς μακριά από το Euro 2008 βρίσκεται πλέον η Εθνική μας ομάδα. Τρεις βαθμούς που μπορεί να τους κατακτήσει στις 17 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μάλτα, για αυτό και θα είναι πιο... άνετη στο ματς της Τετάρτης με την Τουρκία (20:30). Παρόλα αυτά ο Αμανατίδης μιλάει για πρόκριση μέσα στην Πόλη. Χωρίς Κατσουράνη, Πατσατζόγλου στο ματς, γενναιόδωρο πριμ εν όψει. Το γερμανικό μοντέλο της Εθνικής μας...

89

Τρεις βαθμούς μακριά από τα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας βρίσκεται πλέον η Εθνική μας ομάδα. Τρεις βαθμούς που μπορεί να τους κατακτήσει στις 17 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μάλτα και δεν είναι πλέον «υποχρεωμένη» να τους κυνηγήσει στο ματς της Τετάρτης με την Τουρκία στο «Αλί Σαμί Γεν» (20:30).

Το κλίμα στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι πλέον τόσο καλό, που αφενός ματαιώθηκε η προπόνηση της Κυριακής, αφετέρου ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε λόγο για πριμ ύψους 250.000 ευρώ συνολικά μετά τη νίκη επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει τη Δευτέρα (17:00) με πτήση τσάρτερ για την Κωνσταντινούπολη, χωρίς τους Κώστα Κατσουράνη και Χρήστο Πατσατζόγλου, οι οποίοι συμπλήρωσαν δύο κίτρινες κάρτες στον αγώνα του Σαββάτου και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι με την Τουρκία.

Το γερμανικό μοντέλο της Ελλάδας

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι ο Ότο Ρεχάγκελ έχει βάλει τη σφραγίδα του στην Εθνική μας ομάδα. Έφερε στοιχεία της γερμανικής φιλοσοφίας του με πειθαρχία, σκληρή άμυνα, προσπάθεια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ωστόσο, έφερε και… Γερμανούς παίκτες…

Κόντρα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη οι τρεις παίκτες που ξεκίνησαν στην επιθετική γραμμή της Εθνικής μας, αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα: Ο Χαριστέας στη Νυρεμβέγη, ο Γκέκας στη Λεβερκούζεν και ο Αμανατίδης στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Ποδοσφαιρικά έχουν γίνει «συμπατριώτες» του Ομοσπονδιακού προπονητή μας. Σε αυτούς, να προσθέσουμε και τον Σωτήρη Κυργιάκο, που επίσης αγωνίζεται στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και έτσι τα 4/11 του βασικού σχήματος της ελληνικής ομάδας ήταν «Γερμανοί».

Τόσους παίκτες στην Bundesliga ποτέ δεν είχε η Εθνική Ελλάδας και αυτό βέβαια, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι συμπίπτει με την παρουσία του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική ομάδα της χώρας μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γερμανός τεχνικός τούς εμπιστεύεται τόσο πολύ. Για παράδειγμα τον Χαριστέα, που πέρασε από μεγάλη περίοδο αμφισβήτησης και ο Ρεχάγκελ τον στήριξε …σαν παιδί του.

Η «γερμανική» επίθεση μάλιστα, λειτούργησε για πρώτη φορά τόσο άψογα. Για την Εθνική του Ρεχάγκελ είναι σπάνιο να σκοράρουν μόνο επιθετικοί. Αυτό έγινε μόνο στον αγώνα με τη Μολδαβία, όταν τα γκολ της νίκης με 2-1 πέτυχαν Χαριστέας και Λυμπερόπουλος. Τώρα, σε αυτούς προστέθηκε και ο Γκέκας.

Βέβαια, ο Λυμπερόπουλος δεν αγωνίζεται στη Γερμανία, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η Νυρεμβέργη έκανε τα πάντα το προηγούμενο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει.

Από τους τέσσερις επιθετικούς, λοιπόν, που χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα με τη Βοσνία, μόνο ο Αμανατίδης δεν σκόραρε. Αυτό έχει γίνει και θέμα σε κάθε συγκέντρωση της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμανατίδης σχεδόν κάθε φορά που ενσωματώνεται στην Εθνική, έρχεται έχοντας σκοράρει με την Αϊντραχτ. Για αυτό και ο Βασίλης Γκαγκάτσης τον πειράζει:

«Γιάννη, με την Εθνική θα βάλεις κανένα γκολ;». Η απάντηση είναι ίδια: «Το έχω πρόεδρε, θα το βάλω στο επόμενο παιχνίδι».

«Σημασία έχουν τα αποτελέσματα»

Μετά τον νικηφόρο αγώνα με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, ο Αμανατίδης εξήρε την ικανότητα της Εθνικής να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την Τουρκία.

«Σημασία έχουν τα αποτελέσματα» τόνισε ο Αμανατίδης μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Βοσνία.

«Υπήρξαν ομάδες που έπαιξαν πολύ καλά, αλλά δεν τα πήραν. Εμείς, όμως, προχωρήσαμε με νίκες. Μερίδα του Τύπου δεν έγραψε καλά πράγματα για μας, αλλά σημασία έχει ότι παίρνουμε τα αποτελέσματα και συνολικά έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία».

Ο επιθετικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης πρόσθεσε:

«Πλέον δεν υπάρχουν ομάδες που θα μπεις να κάνεις… πανηγύρι. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Μολδαβίας, την οποία δυσκολευτήκαμε να νικήσουμε εμείς, αλλά είδαμε ότι πήρε το Χ με την Τουρκία».

Σχετικά με το επόμενο ματς της Εθνικής, τόνισε:

«Έχουμε την ευκαιρία στην Τουρκία να προκριθούμε και μαθηματικά. Εμείς δεν πάμε για την ρεβάνς, την πίεση είναι σε αυτούς. Η ομάδα έχει κάνει ανανέωση και χρειάζεται χρόνο».

Όσο για το αν του λείπει το γκολ με την Εθνική, καθώς δεν έχει βρει δίχτυα σε 18 εμφανίσεις με το εθνόσημο, είπε με χιούμορ:

«Εγώ, προς το παρόν, είμαι για τις… πάσες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies