89

Η Ελβετία ήταν η νικήτρια στο … ντέρμπι των διοργανωτών του EURO 2008, καθώς επικράτησε με 3-1 της Αυστρίας εντός έδρας. Οι αυστριακοί ήταν για άλλη μια φορά απογοητευτικοί, συμπληρώνοντας 9 παιχνίδια χωρίς νίκη, αρνητικό σερί που ισοφαρίζει το αντίστοιχο ρεκόρ του 1974.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μάρκο Στρέλερ, αλλά 9 λεπτά αργότερα ο Ρενέ Αουχάουζερ ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Χακάν Γιακίν έβαλε εκ νέου τους ελβετούς μπροστά στο σκορ στο 37 μετά από ασίστ του Τρανκίλο Μπαρνέτα, ενώ στο 55 ο Μάρκο Στρέλερ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Βασικός με τη φανέλα της Αυστρίας αγωνίστηκε ο Αντρέας Ίβανσιτς του Παναθηναϊκού, ο οποίος άφησε στο 83 τη θέση του στον Χάρνικ. Αντίθετα, στον πάγκο έμεινε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Γιούργκεν Μάχο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr