Ακόμη και έλεγχοι DNA στο νόμο Σαρκοζί για τους συγγενείς μεταναστών
Μέχρι και ελέγχους DNA για την ταυτοποίηση των δεσμών αίματος περιλαμβάνει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο με τη σφραγίδα του Νικολά Σαρκοζί που εγκρίθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και καθιστά αυστηρότερα τα κριτήρια εισόδου στη χώρα για τους συγγενείς μεταναστών.
51
Ακόμη και ελέγχους DNA για την ταυτοποίηση των δεσμών αίματος περιλαμβάνει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο με τη «σφραγίδα» του Νικολά Σαρκοζί που εγκρίθηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση και καθιστά αυστηρότερα τα κριτήρια εισόδου στη χώρα για τους συγγενείς μεταναστών.
Βάσει του νομοσχεδίου που καταγγέλλεται ως απάνθρωπο από τις οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών, για να εισέλθουν στη Γαλλία συγγενείς μεταναστών που κατοικούν ήδη στη χώρα θα πρέπει να αποδεικνύουν πως είναι αξιόχρεοι και μιλούν τη γαλλική γλώσσα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις η νομοθεσία προβλέπει ακόμη και έλεγχο DNA για να ταυτοποιηθεί η συγγένεια.
Το νομοσχέδιο έχει επικριθεί ακόμη και από ορισμένα μέλη της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί, επισημαίνει το BBC. Ανάμεσά τους ο σοσιαλιστής υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.
Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι ηλικίας άνω των 16 ετών συγγενείς μεταναστών που διαβιούν στη Γαλλία θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση στη χώρα προέλευσής τους για να αποδειχθεί εάν έχουν καλή γνώση της γλώσσας και των αξιών της Γαλλίας.
Θα πρέπει, επίσης, να αποδείξουν πως η οικογένειά τους στη Γαλλία έχει τη δυνατότητα να τους υποστηρίξει οικονομικά και οι ίδιοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν το ελάχιστο εισόδημα.
Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι διατηρούν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι αυθεντική η δήλωση, ένας συγγενής του αιτούντος θα κληθεί να υποβληθεί -και να καταβάλει το κόστος- ελέγχου DNA για να αποδείξει το βιολογικό δεσμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γκατούζο: «Τιμή που οδήγησα την Εθνική, φεύγω με πόνο στην καρδιά»
- Ευαγγελία Συριοπούλου: Η μητρότητα, η δουλειά κι ένας ρόλος που αλλάζει τις ισορροπίες
- Χωρίς Άλισον η Λίβερπουλ στους προημιτελικούς με την Παρί
- Η Tudor απογειώνεται με τους Flying Bulls
- Εντυπωσιακές εικόνες από την Τήνο: Η κακοκαιρία «μετέτρεψε» τη θάλασσα σε καφέ μέσα σε λίγα λεπτά
- ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη η προθεσμία για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
- Νέα σενάρια για Ολυμπιακό και Ρόντεν (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή τα διαβιβασιστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις νέες δικογραφίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442