96

Η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον υπουργό Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα ο οποίος μαζί με την υφυπουργό Σοφία Καλαντζάκου συναντήθηκε με τον Κώστα Καραμανλή την Πέμπτη.

Ο κ. Μαγγίνας μετά τη συνάντηση τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί αυτή η αναμόρφωση».

Ο υπουργός απασχόλησης τόνισε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει ένας ευρύτατος διάλογος και σε επίπεδο πολιτικών δυνάμεων και σε επίπεδο κοινωνικών εταίρων, με σκοπό «να καταλήξουμε με την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση και την ευρύτερη δυνατή αποδοχή σε αποφάσεις που θα υπηρετούν τα πραγματικά συμφέροντα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων».

Ερωτώμενος που αποσκοπεί ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους μιας και ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας τόνισε ότι «στο ασφαλιστικό μας σύστημα υπάρχουν υπερβολές, στρεβλώσεις και αδικίες και το πώς θα τα αντιμετωπίσουμε είναι το αντικείμενο του διαλόγου».

Αναφερόμενος στη δεύτερη προτεραιότητα που είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας σημείωσε πως παρά το γεγονός, ότι έχουν γίνει πάρα πολλά στο θέμα αυτό, υπάρχουν περιθώρια για να γίνουν πολύ περισσότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ