Απώλειες 0,58% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.791,46 μονάδες, με πτώση 0,58%. Ενδεικτική της διστακτικότητας των επενδυτών η μικρή αξία των συναλλαγών, που διαμορφώθηκε στα 239,50 εκατ. ευρώ.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.791,46 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,58%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 239,50 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειονότητά τους σε αρνητική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: των Τροφίμων-Ποτών σε ποσοστό 0,99%, των Τηλεπικοινωνιών κατά 0,48% και των Προσωπικών-Οικιακών προϊόντων κατά 0,20%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Βιομηχανικών Προϊόντων σε ποσοστό 2,57%, της Υγείας σε ποσοστό 1,64% και των Πρώτων Υλών κατά 1,54%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε κατά 0,36%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 0,68% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,06%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Unibrain +9,42%, Vell Group +4,61% και Εβροφάρμα +4,52%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Elbisco -8,63%, Logismos -7,14% και Ν.Γκάλης -6,99%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 65 ενισχύθηκαν, 190 υποχώρησαν και 41 παρέμειναν αμετάβλητες.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.