Η Γερμανία κατέβαλε την αντίσταση της Τσεχίας στην παράταση, 83-78
Η Τσεχία πάλεψε, διατήρησε άνετα την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά τελικά... υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του «συνήθη ύποπτου» των Γερμανών, Ντιρκ Νοβίτσκι, που οδήγησε τα «πάντσερ» στην πρώτη τους νίκη με 83-78 στην παράταση (74-74κ.α.), στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του γ ομίλου στην Μαγιόρκα.
Η Τσεχία πάλεψε, διατήρησε άνετα την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά τελικά… υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του «συνήθη ύποπτου» των Γερμανών, Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο αστέρας των Ντάλας Μάβερικς τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ-νταμπλ σε πόντους και ριμπάουντ (35π. – 11ρ.) και οδήγησε τα «πάντσερ» στην πρώτη τους νίκη με 83-78 στην παράταση (74-74κ.α.), στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του Γ ομίλου στην Μαγιόρκα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επιπλέον πεντάλεπτο η Τσεχία αγωνίστηκε χωρίς το βασικό της «όπλο», Γίρι Βελς (22π.), που είχε καθίσει στον πάγκο με πέντε φάουλ.
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 31-25, 44-46, 74-74 (κ.α.), 78-83
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.