Έτοιμη για Ισπανία η Εθνική, 73-52 την Ιταλία στη Ρώμη
H Εθνική μας έκανε σπουδαία δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, στο τελευταίο της φιλικό ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας όπως μαρτυρά και το επιβλητικό 73-52 επί της Ιταλίας στο «Παλαλοτομάτικα» της Ρόμα. Οι διεθνείς μας, παρά την απουσία του Αντώνη Φώτση, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας πως είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού της Ισπανίας. - Μετριοπαθής παραμένει ο Γιαννάκης - Ο Φώτσης δεν ταξίδεψε στην Ιταλία
H Εθνική μας έκανε σπουδαία δουλειά στο αμυντικό κομμάτι, στο τελευταίο της φιλικό ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας όπως μαρτυρά και το επιβλητικό 73-52 επί της Ιταλίας στο «Παλαλοτομάτικα» της Ρόμα. Οι διεθνείς μας, παρά την απουσία του Αντώνη Φώτση, πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας πως είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού της Ισπανίας.
Με όπλο την άμυνα, λοιπόν, που στις περισσότερες των περιπτώσεων ξεκινούσε από την επαναφορά ή την πρώτη πάσα των ιταλών, η Εθνική μας πήρε από το τζάμπολ το πάνω χέρι. Και πώς να μην το πάρει από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν περίπου οκτώ λεπτά, για να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι (13-2, 7:50). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα μας στο +12 (17-5, Ντικούδης 6π.).
Ιδιο το σκηνικό και στη διάρκεια του δεύτερου δεκάλεπτου, με την ελληνική άμυνα να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Κι όταν λέμε διαφορά, μην νομίζετε ότι αυτή περιορίστηκε εκεί, κοντά στους 10π. Εχοντας πολλές λύσεις και στο σκοράρισμα, η Εθνική μας έφτασε στο +21 του ημιχρόνου (39-18)!
Στο μεγαλύτερο διάστημα της τρίτης περιόδου η Εθνική μας …κατέβασε ταχύτητα στην άμυνα, ωστόσο οι ιταλοί δεν το εξαργύρωσαν στον βαθμό που θα ήθελαν, καθώς το μόνο που κατάφεραν ήταν μειώσουν στους 16 (38-54 στο 29). Βέβαια, για να φτάσουν έως εκεί, έτρεξαν επιμέρους σκορ 9-1, κατεβάζοντας τη διαφορά από τους 24π. (29-53). Η Εθνική μας, παρά τις προσπάθειες των ιταλών, κράτησαν τη διαφορά κοντά στους 20π. (56-38, 30). Τίποτα δεν άλλαξε στη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, σε ό,τι αφορά τη διακύμανση του σκορ. Οι διεθνείς μας παγίωσαν τη διαφορά κοντά στους 20π., φτάνοντας μάλιστα έως το +25 (63-38, 32).
Τα δεκάλεπτα (με πρώτη την Ελλάδα): 17-5, 39-18, 56-38, 73-52
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»