Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «στρατηγός άνεμος» δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, λέει ο Β.Πολύδωρας

Ο «στρατηγός άνεμος» δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης, λέει ο Β.Πολύδωρας

«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που εδώ και τέσσερις ημέρες κατακαίνε την Ελλάδα.

38

«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας αναφερόμενος στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που εδώ και τέσσερις ημέρες κατακαίνε την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δεν έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή», ωστόσο είπε ότι στις έρευνες παίρνει μέρος η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εξετάζοντας τις ενδείξεις, τις μαρτυρίες και τα ευρήματα.

Ήδη, για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον ενός ατόμου στη Ζαχάρω Ηλείας, ενός ατόμου στη Λακωνία, τεσσάρων ατόμων στα Στύρα Εύβοιας και ενός ατόμου στην Ξάνθη. Κατηγορίες για εμπρησμούς έχουν απαγγελθεί σε 33 άτομα από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του, την Κυριακή, στις πληγείσες περιοχές είδε ότι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη, αλλά το Δευτέρα λόγω ανέμου η κατάσταση άλλαξε προς το χειρότερο.

Ακόμη, είπε ότι θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων στα μέτωπα της Ολυμπίας, της Μεσσηνίας, της Ανδρίτσαινας και της Εύβοιας.

Εν τω μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ στις προσπάθειες υποστήριξης του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Εκτός του κ. Πολύδωρα παρόντες ήταν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Αν.Δημοσχάκης και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πρέσβης Ιωάννης Κοραντής.

Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη προς το προσωπικό του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, προκειμένου να ενταθούν στο έπακρο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στις πληγείσες περιοχές και οι προσπάθειες των υπηρεσιών, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται δίπλα του την Πολιτεία.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολύδωρας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι όλο το προσωπικό του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως πράττει και θα πράττει το καθήκον του.

Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Τρίπολη. Εκτός από την Περιφερειάρχη Αγγέλα Αβούρη, παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Δημήτριος Βούλγαρης, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κορομάντζος, ο νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αποφασίστηκε ο Στρατός να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών, για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, τις περιπολίες και την περιφρούρηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024