Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να δώσει άμεσα τα στοιχεία περί «συνωμοσίας» καλεί ο Γ.Παπανδρέου τον Κ.Καραμανλή

Να δώσει άμεσα τα στοιχεία περί «συνωμοσίας» καλεί ο Γ.Παπανδρέου τον Κ.Καραμανλή

Αν ο Κ.Καραμανλής δεν έχει αδιάσειστα στοιχεία για να αποδείξει τα όσα είπε περί συνομωσίας, αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είναι προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης για την παράλυση του κράτους, δήλωσε σε μήνυμά του ο Γ.Παπανδρέου. «Ασύμμετρες ανοησίες» χαρακτηρισε τα περί «ασύμμετρων απειλών».

93

Αν ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής δεν έχει αδιάσειστα στοιχεία για να αποδείξει τα όσα είπε περί συνομωσίας εναντίον της Ελλάδας, αποδεικνύεται ότι όλα αυτά είναι προσπάθεια συγκάλυψης των αδιαμφισβήτητων ευθυνών της κυβέρνησης για την εθνική τραγωδία και την παράλυση του κράτους, είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου σε μήνυμά του τη Δευτέρα.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όσα στοιχεία λέει ότι διαθέτει και στοιχειοθετούν τα περί «ασύμμετρων απειλών», τα οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «ασύμμετρες ανοησίες».

«Αν δεν διαθέσει τα στοιχεία, τότε είναι αυτός που υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Είναι αυτός ο βασικός υπεύθυνος διασυρμού της χώρας μας διεθνώς. Ο διεθνής Tύπος χαρακτήριζε σήμερα την Ελλάδα άνδρο τρομοκρατών, γεγονός που υπονομεύει τη θέση της χώρας στη διεθνή σκηνή και πλήττει τον τουρισμό» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπανδρέου.

Ακόμη πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, κι αν η κυβέρνηση διαθέτει τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο εναντίον της Ελλάδας, αν γνώριζαν εδώ και 20 ημέρες, όπως λένε, ότι συνέτρεχε εθνική απειλή, προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα από τις δηλώσεις Καραμανλή. «Γιατί άφησαν ανοχύρωτη τη χώρα, γιατί δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τη Βουλή, παρά την έκλεισαν άρον-άρον προκηρύσσοντας εκλογές», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Θέλω να προειδοποιήσω τον ελληνικό λαό για τη νέα τροπή που παίρνουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε «αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί έστω την ύστατη στιγμή με την επούλωση των πληγών, ανοίγει νέες και πολιτικά επικίνδυνες πληγές».

«Από τις αρχές καλοκαιριού καλλιεργούν την ιδέα της συνομωσίας και μάλιστα βλέπουν εχθρούς στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μίλησαν για ασύμμετρες απειλές, δηλαδή για τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ ευθέως κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ για εμπρησμούς. Ο πρωθυπουργός υιοθέτησε με αιχμές τις απόψεις αυτές» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος πρoσέθεσε πως το κλίμα που καλλιεργείται από τη ΝΔ θυμίζει «γκρίζες εποχές».

Σε ό,τι αφορά τους εμπρηστές, ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι εμπρηστές υπήρχαν πάντα. «Ιστορικά οργανωμένοι εμπρηστές, είναι οι κερδοσκόποι που αποσκοπούν στην οικοπεδοποίηση, την καταπάτηση, στη δημιουργία αυθαίρετων σε δάση, παραλίες, νησιά. Αυτοί ενθαρρύνονται όταν μια κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη και με νοθεία στη Βουλή να αλλάξει το άρθρο 24, που προστατεύει τα δάση. Όταν καταρτίζει άρθρα και διατάξεις, που επιτρέπουν την υπερεκμετάλλευση παρταλιών και νησιών. Ευθέως υπεύθυνη η σημερινή κυβέρνηση για τις παραπάνω πράξεις και πολιτικές» επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι νιώθουμε ταπεινωμένοι μπροστά στην αδυναμία της Πολιτείας, να διαφυλάξει ακόμη και τις ζωές των ανθρώπων, τα δάση, την κτηνοτροφία, τη γεωργική παραγωγή, να αποτρέψει τον αφανισμό της τοπικής οικονομίας, που για αιώνες έθρεψε τις περιοχές αυτές. Νιώθουμε αγανάκτηση για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της νεότερης ιστορίας, είπε ο Γ.Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στη φωτιά της Αρχαίας Ολυμπίας μίλησε «για πληγωμένα ιστορικά σύμβολα».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση πλήρως ανίκανη και ανήμπορη να διαχειριστεί τη μεγάλη κρίση των πυρκαγιών, όπως και όλες τις άλλες κρίσεις που αντιμετώπισε στην τετραετία που κυβερνά και μίλησε για ανάγκη ανασύνταξης του κράτους, που η ΝΔ οδήγησε σε κατάρρευση.

«Δεν μπορούμε να χτίσουμε το αύριο καλλιεργώντας το φόβο. Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε θεωρίες που διχάζουν τις πατρίδες μας. Δεν είναι η ώρα για να ψάχνουμε για βολικούς βαρβάρους, είναι η ώρα για εθνική συστράτευση ώστε να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά γεγονότα» είπε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα πιο εξειδικευμένα από τα στελέχη του κόμματος, επεξεργάζονται το σχέδιο αποκατάστασης. «Εντός ημερών καταθέτω τις δεσμεύσεις μου για την ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών» είπε και μίλησε για ανάπτυξη με επίκεντρο το περιβάλλον, την παράδοση, την ιστορία.

«Ανάπτυξη, που θα χαρίζει ασφάλεια, προοπτική και θα επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος είπε: «Προχθές ο πρωθυπουργός κάλεσε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες μπροστά στην τραγωδία που πλήττει τη χώρα. Ο καθένας επιλέγει τον δρόμο του και κρίνεται από τους πολίτες και την ιστορία. Όπως είπα και νωρίτερα, αυτό που προέχει για την κυβέρνηση είναι να βρεθούμε δίπλα στον Ελληνα πολίτη, που αυτή τη στιγμή είναι πληγωμένος. Αυτό για μας είναι η πρωταρχική μας μέριμνα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης απάντησε στον Θ.Ρουσόπουλο: «Δήλωση-απάντηση, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που ευθύνεται για την μεγαλύτερη διάλυση του κρατικού μηχανισμού, μπόρεσε να κάνει. Μια μικρή συγγνώμη, έστω μια μικρή συγγνώμη στον Ελληνικό λαό, γι’ αυτήν την μεγάλη συμφορά, δεν μπόρεσε να πει».

* Την Τρίτη, 28 Αυγούστου στις 12:00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α.Παπανδρέου, θα γίνει δεκτός – κατόπιν αιτήματός του- από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα επαναλάβει την πρότασή του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024