Νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα
Η ΑΤΕbank ανακοίνωσε ότι σχεδίασε ειδικά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες νέο ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους πρόγραμμα στεγαστικών δανείων, για πρώτη κατοικία, με τα καλύτερα επιτόκια της αγοράς. Για κινήσεις εντυπωσιασμού με στόχο την ψηφοθηρία, μιλά ο ΣΥΝ.
27
Η ΑΤΕbank ανακοίνωσε ότι σχεδίασε ειδικά για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ένα νέο ευέλικτο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους πρόγραμμα στεγαστικών δανείων, για απόκτηση πρώτης κατοικίας, με τα καλύτερα επιτόκια της αγοράς.
Το επιτόκιο των δανείων αυτών θα επιδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του αγρότη, σε ποσοστό 70% για έγγαμους με τρία ή περισσότερα παιδιά, 60% για έγγαμους με ένα ή δύο παιδιά, 50% για έγγαμους χωρίς παιδιά και 40% για άγαμους.
Ενδεικτικά, η επιτοκιακή επιβάρυνση αγρότη με ένα παιδί, με σταθερό επιτόκιο για τα τρία πρώτα έτη του δανείου, θα είναι 1,75% (πλέον 0,12% για εισφορά του Ν.128/75).
Η επιδότηση επιτοκίου παρέχεται για περίοδο έως δέκα χρόνια, ενώ η συνολική διάρκεια των δανείων αυτών μπορεί να ανέλθει έως τα 40 έτη ανάλογα με την ηλικία του δανειολήπτη.
Δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος
Ο Γ.Τόλιος, υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες δήλωσε: «Το σήριαλ της παροχολογίας προς τους αγρότες συνεχίζεται. Η κυβέρνηση τώρα μοιράζει υποσχέσεις για χαμηλότοκα στεγαστικά οι οποίες θυμίζουν τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια το 2004 και αντί για μείωση είχαμε αύξησή του».
«Το κύριο πρόβλημα με τη χρηματοδότηση της Αγροτικής Τράπεζας είναι τα υψηλά πανωτόκια, οι μεγάλες εγγυήσεις (υποθήκες) και η μικρή κάλυψη των αναγκών σε χαμηλότοκα καλλιεργητικά δάνεια, καθώς και οι ειδικές ρυθμίσεις για τους νέους αγρότες. Για όλα αυτά η κυβέρνηση δεν λέει τίποτά και καταφεύγει σε κινήσεις εντυπωσιασμού με στόχο την ψηφοθηρία» πρόσθεσε ο κ. Τόλιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των δικαστηρίων – Μήπως λόγω των πολλαπλών δικαστικών εκκρεμοτήτων της;
- Γιάννης Μαρίνος: Διαπιστώσεις με πόνο ψυχής
- O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θοδωρή Καλαμάτα
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
- Λήξη συναγερμού στον Πειραιά – Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου
- Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με πλήγματα σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές – Ακόμη και στην Τεχεράνη
- Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία έγινε αστυνομικό τμήμα
- «Πλησιάζει σε deal με την Γκενκ για τον Καρέτσα η Ντόρτμουντ – Ανέβασαν την προσφορά τους οι Βεστφαλοί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442