Νεκροί 26 Ιρακινοί «τρομοκράτες» από πυρά του αμερικανικού στρατού
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 άτομα στην περιοχή Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, για τους οποίους, όπως ανακοινώθηκε, ήταν τρομοκράτες που απάντησαν στην αμερικανική επιδρομή με πιστόλια και ρουκέτες. Ωστόσο, οι ιρακινές αρχές λένε πως όλοι οι νεκροί ήταν πολίτες.
38
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 άτομα στην περιοχή Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, για τους οποίους, όπως ανακοινώθηκε, ήταν τρομοκράτες που απάντησαν στην αμερικανική επιδρομή με πιστόλια και ρουκέτες.
Ωστόσο, οι ιρακινές αρχές λένε πως όλοι οι νεκροί ήταν πολίτες, που σκοτώθηκαν μέσα στα σπίτια τους.
Επίσης, Ιρακινοί αξιωματούχοι που διατήρησαν την ανωνυμία τους δήλωσαν ότι οι νεκροί είναι μόνο οκτώ και άλλοι 20 είναι τραυματίες.
Κατά τον αμερικανικό στρατό, άλλοι 17 Ιρακινοί αντάρτες συνελήφθησαν κατά την έφοδο, η οποία ξεκίνησε για να εξολοθρευτεί εστία ανταρτών, που βοηθούσε Ιρανούς τρομοκράτες να δρουν στο ιρακινό έδαφος.
Σύμφωνα με τους Ιρακινούς αξιωματούχους στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, ο πατέρας η μητέρα και ο γιος.
Επίσης, οαμερικανικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν την Παρασκευή έναν Αιγύπτιο που πιστεύεται ότι ήταν ανώτερο στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Αναφορές των υπηρεσιών πληροφοριών δείχνουν ότι ο Αμπού Αμπντ αλ Ραχμάν αλ Μάσρι εργαζόταν για λογαριασμό του συμπατριώτη του Αμπού Αγιούμπ αλ Μάσρι, ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
Ο Αλ Ραχμάν σκοτώθηκε μεταξύ της Βαγδάτης και της σουνιτικής πόλης Φαλούτζα, που βρίσκεται δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας.
Στο μεταξύ, βομβιστής αυτοκοτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από αστυνομικό τμήμα της πόλης Μακνταντίγια, 90 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 16 νεοσύλλεκτοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- LIVE: Βόλος – ΑΕΛ Novibet
- Μεγάλη φωτιά σε πολυκατοικία στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
- Χιμένεθ: «Καλή εμφάνιση και νίκη που μας βοηθάει ψυχολογικά εν όψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»
- Νέα πρόεδρος της FMC των ΗΠΑ η Λόρα ΝτιΜπέλα
- Ιταλία: Η σκιά της μαφίας απλώνεται πάνω από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνο-Κορτίνα
- «Πιστεύω απολύτως ότι είναι ένοχος για κακοποίηση ανηλίκων» – Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μάικλ Τζάκσον άλλαξε γνώμη