Έως τα τέλη Ιουλίου το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το καρτέλ του γάλακτος
Το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει βγει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το «καρτέλ του γάλακτος», ενώ το Σεπτέμβριο θα βγει και η αντίστοιχη για τις «προνομιακές συμφωνίες» των γαλακτοκομικών εταιρειών με τα σούπερ μάρκετ.
28
Το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει βγει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το «καρτέλ του γάλακτος», ενώ το Σεπτέμβριο θα βγει και η αντίστοιχη για τις «προνομιακές συμφωνίες» των γαλακτοκομικών εταιρειών με τα σούπερ μάρκετ.
Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος.
Ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην έκδοση του πορίσματος της επιτροπής, ο κ. Ζησιμόπουλος επικαλέστηκε την ανάγκη επανεξέτασης των υποθέσεων που χειρίστηκε ο γενικός της διευθυντής Παναγιώτης Αδαμόπουλος, το άσχημα κλίμα που δημιουργήθηκε στα μέλη της Επιτροπής αλλά και τη δυσπιστία των πολιτών.
«Έτσι, για να μην βρεθούν μπροστά σε μια κακόπιστη καταγγελία, τα μέλη μας ερευνούν και ξαναερευνούν την κάθε καταγγελία και πολλαπλασιάζουν τα έγγραφα -γίνεται ένας χαρτοπόλεμος στο εσωτερικό της Επιτροπής» είπε χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε ο κος Ζησιμόπουλος, η Επιτροπή πρόκειται στο προσεχές διάστημα να εκδώσει αποφάσεις για τον τραπεζικό τομέα, αλλά και άλλους (καλλυντικά, κατεψυγμένα, κρέας κ.ά.), «που θα επηρεάσουν πραγματικά την αγορά και θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του καταναλωτή».
* Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο εισηγητής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, ζήτησαν να κληθεί σε ακρόαση ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου, πριν τα τέλη Ιουνίου που λήγει η θητεία του. Ο προεδρεύων Αναστάσιος Καραμάριος υποσχέθηκε να απαντήσει την Πέμπτη στο αίτημα της αντιπολίτευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
- Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ανοίγει τη Δευτέρα – Οι κρίσιμες λεπτομέρειες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442