Σε τουρκική κοινοπραξία το 76% της αλβανικού μονοπωλίου σταθερής τηλεφωνίας
Υπεγράφη την Τρίτη στα Τίρανα συμφωνία πώλησης του 76% του μετοχικού κεφαλαίου της μοναδικής εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας της Αλβανίας Albtelecom σε τουρκική κοινοπραξία έναντι 120 εκατ. ευρώ.
Υπεγράφη την Τρίτη στα Τίρανα συμφωνία πώλησης του 76% του μετοχικού κεφαλαίου της μοναδικής εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας της Αλβανίας Albtelecom σε τουρκική κοινοπραξία έναντι 120 εκατ. ευρώ.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας Γκεντς Ρούλι και ο πρόεδρος της κοινοπραξίας της Calik Enerji και της Turk Telekom, Αχμέτ Τσαλίκ.
Η αρχική συμφωνία είναι ακυρωθεί όταν το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα είχε έρθει στην εξουσία το 2005, επικαλούμενο παρατυπίες.
Οι αλβανικές αρχές και η Calik Enerji επαναδιαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στους όρους της, αλλά όχι στο τίμημα.
Επίσης, η Calik χρειάστηκε να συνεργαστεί με τηλεπικοινωνιακό φορέα και, κατ αυτόν τον τρόπο, σχηματίστηκε η κοινοπραξία με την Turk Telekom.
Η Albtelecom είναι η μοναδική εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας της Αλβανίας και έχει στην κατοχή της μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.