Πειραιάς – Σπάτα σε 50 λεπτά με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα τα τακτικά δρομολόγια Πειραιάς - Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα τρένα του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Η διαδρομή θα καλύπτεται σε 50 λεπτά και το κόστος του εισιτηρίου από τον Πειραιά προς το αεροδρόμιο θα είναι έξι ευρώ.
51
Ξεκίνησαν τη Δευτέρα τα τακτικά δρομολόγια Πειραιάς – Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα τρένα του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Η διαδρομή θα καλύπτεται σε 50 λεπτά.
Το κόστος του εισιτηρίου από τον Πειραιά προς το αεροδρόμιο θα είναι έξι ευρώ, ενώ το κόμιστρο από την Αθήνα μέχρι τον Πειραιά θα είναι 0,70 ευρώ.
Αρχικά θα εκτελούνται δύο δρομολόγια την ώρα από τον Πειραιά με κατεύθυνση εναλλακτικά προς αεροδρόμιο και Κόρινθο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα νέα δρομολόγια Πειραιάς – Αεροδρόμιο και η λειτουργία των ενδιάμεσων σταθμών (Λεύκα, Ρέντη και Ρουφ-Βοτανικός) θα προσθέσουν αρχικά περίπου 4.000 επιβάτες στους περίπου 16.000 που ήδη χρησιμοποιούν καθημερινά το μέσο για τις μετακινήσεις τους.
Μεγαλύτερη επιβατική κίνηση αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της σύνδεσης με το Κιάτο στα τέλη Ιουνίου και την ολοκλήρωση των έργων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών έως το τέλος του χρόνου.
«Ο Προαστιακός έπιασε λιμάνι. Με την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου, το μεγάλο λιμάνι της χώρας συνδέεται με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο. Συνδέονται οι δύο κεντρικές πύλες της Ελλάδας. Η διαδρομή Πειραιάς – Αεροδρόμιο γίνεται πλέον με τον Προαστιακό πιο άνετα και γρήγορα σε λιγότερο μία ώρα, με προοπτική ο χρόνος αυτός να μειωθεί. Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι δύο ανά ώρα, με κατεύθυνση εναλλακτικά προς αεροδρόμιο και προς Κόρινθο» είπε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης.
«Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται επίσης και η σύνδεση του σταθμού του Αγίου Διονυσίου με το δίκτυο του Προαστιακού, στο σταθμό Αγίου Ιωάννη Ρέντη, για την εξυπηρέτηση των επιβατών από τα πλοία της Κρήτης» είπε ακόμη, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοίνωσε επίσης ότι «για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης οι διαβουλεύσεις με τους δημάρχους της περιοχής, προκειμένου μέσα στο μήνα να έχει ολοκληρωθεί η χάραξη, για να επιτευχθεί σιδηροδρομική σύνδεση και με το άλλο μεγάλο λιμάνι της Αττικής. Επίσης, σε ένα μήνα ο Προαστιακός θα φτάσει στο Κιάτο και ακολουθεί αργότερα το Ξυλόκαστρο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 3 άτομα
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442