Στήριξη Καραμανλή σε Ερντογάν εν όψει εκλογών στην Τουρκία
Κινήσεις σαφούς πολιτικής στήριξης του Ταγίπ Ερντογάν στη δύσκολη εκλογική μάχη της 22ας Ιουλίου από τον Κ.Καραμανλή. Επισκέπτεται τη γείτονα δύο φορές -στις 25 Ιουνίου και 14 Ιουλίου- και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «η μάχη στην Τουρκία είναι πολιτική».
51
Κινήσεις σαφούς πολιτικής στήριξης του Ταγίπ Ερντογάν στη δύσκολη εκλογική μάχη της 22ας Ιουλίου από τον Κ.Καραμανλή. Επισκέπτεται τη γείτονα δύο φορές στο δρόμο προς την κάλπη -στις 25 Ιουνίου και 14 Ιουλίου- και δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «η μάχη στην Τουρκία είναι πολιτική».
Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να στηρίξει έμμεσα τον Τούρκο ομόλογό του, όπως είχε πράξει και το 2002, κατά τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής εκστρατείας στην Τουρκία, γράφει Το Βήμα της Τετάρτης.
Ο Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη στις 25 και 26 Ιουνίου για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευξείνου Πόντου, αλλά θα συμμετάσχει και σε πολιτική γιορτή του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Στις 14 Ιουλίου θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν για τα εγκαίνια της έναρξης των έργων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που θα διαπερνά την Ελλάδα και την Τουρκία με τελικό προορισμό την Ιταλία.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επενδύει πολιτικά στον Ερντογάν, εκτιμώντας ότι μία ενδεχόμενη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία θα είχε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα στις διμερείς σχέσεις και στο θέμα του Κυπριακού.
Στη συνέντευξή που παραχώρησε ο Κ.Καραμανλής την Τρίτη στο τηλεοπτικό δίκτυο του Σίδνεϊ SBS υπογράμμισε ότι «η μάχη στην Τουρκία είναι πολιτική -και πρέπει να δούμε εάν αυτή η μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε πολιτικούς και αν θα είναι πολιτική ή αν θα την επηρεάσουν και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα οι στρατιωτικοί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442