«Εν κρυπτώ» αλλαγή του συστήματος αιτήσεων για τις ειδικότητες των γιατρών
Ρύθμιση που μειώνει την αναμονή -που σε πολλές περιπτώσεις φθάνει και τη δεκαετία- για την ιατρική ειδικότητα προώθησε εν κρυπτώ η κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου δίχως να έχουν ενημερωθεί όλοι οι απόφοιτοι της Ιατρικής, αλλά ούτε και οι αρμόδιες υπηρεσίες στις νομαρχίες.
51
Ρύθμιση που μειώνει την αναμονή -που σε πολλές περιπτώσεις φθάνει και τη δεκαετία- για την ιατρική ειδικότητα προώθησε εν κρυπτώ η κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου δίχως να έχουν ενημερωθεί όλοι οι απόφοιτοι της Ιατρικής, αλλά ούτε και οι αρμόδιες υπηρεσίες στις νομαρχίες.
Τα Νέα της Τετάρτης αναφέρουν πως στις 28 Μαρτίου κυκλοφόρησε ΦΕΚ που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι αιτήσεις για τις ειδικότητες. Το πρωί της επομένης δεκάδες πτυχιούχοι της Ιατρικής συγκεντρώνονταν έξω από τις νομαρχίες κρατώντας το σχετικό ΦΕΚ, ανάμεσά τους γνωστά στελέχη της ΔΑΠ και μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Όσοι πρόλαβαν την προτεραιότητα «έφαγαν» τη σειρά των υπολοίπων, κερδίζοντας έως και τέσσερα χρόνια αναμονής, σημειώνει η εφημερίδα. Ο αρμόδιος υπάλληλος της Νομαρχίας Αθηνών είχε ενημερωθεί σχετικά για τη ρύθμιση το μεσημέρι της προηγουμένης.
Στλέχη της νομαρχίας Ηρακελείου αναφέρουν πως δεν γνώριζαν τίποτα· στη νομαρχία Πειραιά η ρύθμιση έφθασε τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των αιτήσεων των γιατρών.
Την ίδια ημέρα που οι πτυχιούχοι που είχαν γνώση του ΦΕΚ συγκεντρώνονταν στις νομαρχίες, σε συνάντηση φοιτητών Ιατρικής με τον υφυπουργό Υγείας Γ.Κωνσταντόπουλο δεν έγινε καμία αναφορά στην επίμαχη ρύθμιση, αν και η σχετική απόφαση είχε υπογραφεί στις 21 Μαρτίου.
Την Τρίτη υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από γιατρούς για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αλλαγή του συστήματος. Πολλοί ανέφεραν ότι θα υποβάλουν μήνυση κατά του υπουργείου Υγείας.
Για την πλειονότητα των ειδικοτήτων ο χρόνος αναμονής κυμαίνεται από τέσσερα έως έξι έτη. Κατά τη διάρκεια της αναμονής έστω και ένα νούμερο στη λίστα προτεραιότητας έχει τεράστια σημασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442