«Αυτόκλητους τηλεδικαστές» καταγγέλλει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης
Τον τρόπο λειτουργίας ορισμένων ΜΜΕ, με αφορμή το ναυάγιο του Sea Diamond, καταγγέλλει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν.Καραμάριο ο Μ.Κεφαλογιάννης, κάνοντας λόγο για «αυτόκλητους τηλεδικαστές».
43
Τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ καταγγέλλει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αναστάσιο Καραμάριο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, κάνοντας λόγο για «αυτόκλητους τηλεδικαστές» και καλώντας τον πολιτικό κόσμο να πάρει ξεκάθαρη θέση.
Στην επιστολή του, και με αφορμή όπως υποστηρίζει «τη συμπεριφορά μέρους των τηλεοπτικών καναλιών προς το πρόσωπό του σε σχέση με το ναυτικό ατύχημα στη Σαντορίνη», ο κ. Κεφαλογιάννης τονίζει ότι δεν είναι στις προθέσεις του να υποδείξει τους τρόπους με τους οποίους θα κάνουν τη δουλειά τους επαγγελματίες δημοσιογράφοι, αλλά προτίθεται να δώσει απαντήσεις σε όλα.
«Προτίθεμαι να μην μείνω αδρανής στα νέα ήθη που θέλουν την πολιτική και τον πολιτικό σε κατάσταση διαρκούς ομηρίας, αλλά και άβουλος απέναντι σε φαινόμενα εκκόλαψης αυτόκλητων τηλεδικαστών, που προβαίνουν σε καθημερινές δίκες, χωρίς καν να προσφέρουν το δικαίωμα απολογίας στον κατηγορούμενο» αναφέρει, σημειώνοντας:
«Η πολιτική μου συγκρότηση δεν μου επιτρέπει να σιωπώ. Μου επιβάλει να αντιστέκομαι σθεναρά στα συνεχή φαινόμενα βάναυσης προσβολής της αξιοπρέπειας μου».
«Θα αφήσουμε να υπονομεύονται οι θεσμοφύλακες προς όφελος των κλειδοκρατόρων; Μήπως έφτασε η στιγμή να πάρουμε όλοι μας ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλα αυτά τα γεγονότα;» διερωτάται, καταλήγοντας.
Εν τω μεταξύ, πλήρη ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για την απάντληση των καυσίμων και των λοιπών ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο του Sea Diamond είχαν την Πέμπτη από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Ηλία Σιωνίδη, οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Σαντορίνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο ΥΕΝ παρουσία εμπειρογνωμόνων, απαντήθηκαν τα τεχνικής φύσεως ερωτήματα που τέθηκαν. Παράλληλα, έγινε πλήρης και ενδελεχής ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών στην περιοχή του ναυαγίου και για την ακολουθούμενη πρακτική απάντλησης των καυσίμων.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος Θήρας, Αγγελος Ρούσσος, δήλωσε ότι κατά την έναρξη της θερινής περιόδου δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
- Δάσκαλος κατά μαθητή: Τι λένε Ντε Λα Φουέντε και Σκαλόνι για την σχέση τους (pic)
- Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οι ηλικιακές ομάδες που πρέπει να προσέχουν
- Μάθετε μια νέα γλώσσα, επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου – Τι δείχνει νέα έρευνα
- Οι «Βρικόλακες» του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν για 3η χρόνια στο θέατρο Radar
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442