Συνάντηση Αλογοσκούφη – Πετραλιά για την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων
Η πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, συζητήθηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά.
27
Η πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, συζητήθηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών για την αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, ενώ η κ. Πετραλιά ενημέρωσε τον κ. Αλογοσκούφη για τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού, ενόψει και της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.
Από τις εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Eταιρεία Tουριστικής Aνάπτυξης, η κυβέρνηση εξετάζει την αξιοποίηση του τουριστικού λιμένα Φαλήρου, του Kαζίνου Kέρκυρας, του Γκολφ Aφάντου Pόδου, των Αλυκών Aναβύσσου και των ξενοδοχεία Ξενία στη Bυτίνα, στο Λιμένα Θάσου, στη Σκιάθο και την Tσαγκαράδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα συζητείτο και το θέμα των επιδοτήσεων σε νέα ξενοδοχεία πολυτελείας στην Αττική, καθώς και η διάθεση του 51% του Καζίνο Πάρνηθας.
Στο υπουργείο Οικονομίας, πάντως, δηλώνουν ότι η ρύθμιση για τα ξενοδοχεία δεν θα αλλάξει, καθώς είναι δεδομένος «ο χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
- «Πυρά» Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για ακρίβεια: «Η κοροϊδία έχει και τα όριά της, προσπαθείτε να κάνετε το άσπρο – μαύρο»
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)











![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442