Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Πέμπτη, για πρώτη φορά στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς δείχνουν να υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για τα προβλήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.
27
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Πέμπτη, για πρώτη φορά στις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς δείχνουν να υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για τα προβλήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 1,41% στις 3.554,28 μονάδες.
«Αυτή είναι μία μεγάλη αγοραστική ευκαιρία. Μερικοί επενδυτές νομίζουν ότι τα προβλήματα με τα στεγαστικά δάνεια μπορεί να επεκταθούν σε όλο το πιστωτικό σύστημα. Αυτό είναι απίθανο» δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής επενδύσεων της Vontobel Asset Management, Τόμας Στάινεμαν.
Το κλίμα στις αγορές βοήθησε η χθεσινή άνοδος της Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση της Lehman Brothers ότι τα επισφαλή δάνεια δεν θα πλήξουν τα κέρδη της.
Στις ευρωπαϊκές αγορές πρωταγωνιστεί η μετοχή της Bayer (+2% στα 43,6 ευρώ) καθώς τα κέρδη της στο δ΄τρίμηνο του 2006 ικανοποίησαν τους επενδυτές.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,44% στις 6.086,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,47% στις 5.374,08 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,63% στις 6.552,53 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 1,10% στις 16.860,39 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
- Απίστευτο: Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για να συλλάβει τα γαλάζια μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
- Γαλλία – Μαρόκο: Οι ενδεκάδες του πρώτου προημιτελικού του Μουντιάλ (pic)
- Το «τραβάνε» κι άλλο οι Παραγουανοί με τον Εμπαπέ: Έκαψαν ανδρείκελο του Γάλλου φορ (vid)
- Καύσιμα: Σημάδια έλλειψης προσφοράς, παρά τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442