Εξ ολοκλήρου στον ΔΟΛ τα Ελληνικά Γράμματα
Η Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του υπολοίπου 49% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας Ελληνικά Γράμματα ΑΕ με την εξαγορά 13.867 μετοχών κυριότητας των μετόχων μειοψηφίας, έναντι τιμήματος 200.000 ευρώ.
37
Η Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του υπολοίπου 49% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας Ελληνικά Γράμματα ΑΕ με την εξαγορά 13.867 μετοχών κυριότητας των μετόχων μειοψηφίας, έναντι τιμήματος 200.000 ευρώ.
Τα Ελληνικά Γράμματα, ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην ελληνική αγορά, ιδρύθηκαν το 1957 ως οικογενειακή επιχείρηση. Το 2000 άρχισε η συνεργασία τους με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, ο οποίος αρχικά απέκτησε το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και το 2001 απέκτησε και τον έλεγχο με την εξαγορά ενός επιπλέον 2%.
Σήμερα ο εκδοτικός οίκος δραστηριοποιείται σε όλες τις κατηγορίες βιβλίων (επιστημονικό, λογοτεχνικό, εκπαιδευτικό, πανεπιστημιακό, παιδικό), συνεργαζόμενος με μεγάλους έλληνες και ξένους συγγραφείς, ενώ έχει επεκταθεί σε συνεργασίες με μεγάλους εκδοτικούς ομίλους του εξωτερικού για την έκδοση σπουδαίων έργων αλλά και την αντιπροσώπευσή τους μέσω αδειών στην Ελλάδα.
Με την απόκτηση των μετοχών της μειοψηφίας, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη καθίσταται μοναδικός κατά 100% μέτοχος της εταιρείας Ελληνικά Γράμματα, η οποία από ετών ενσωματώνεται πλήρως στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου ΔΟΛ. Η αγορά του ποσοστού μειοψηφίας παρέχει στη Διοίκηση του Ομίλου αυξημένη ευελιξία στη χάραξη και εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας για την καλύτερη αξιοποίηση της θέσης της στην αγορά του βιβλίου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της με στόχο την προοδευτική βελτίωση της οικονομικής κατάστασής της και την εξυγίανση της κεφαλαιακής διάρθρωσής της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442