Πάνω από τις 4.500 μονάδες το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να ξεπερνά τις 4.500 μονάδες, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,87% στις 4.509,79 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 85,1 εκατ. ευρώ.
«Κατά τη σημερινή ημέρα η ελληνική αγορά αναμένεται να διατηρήσει την υψηλή μεταβλητότητα και τις διακυμάνσεις που χαρακτηρίζουν τις τελευταίες συνεδριάσεις παίρνοντας κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές» είπε η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Ο ΟΤΕ σημειώνει άνοδο 1,12% στα 21,64 ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Telekom Austria είπε την Τετάρτη ότι πιστεύει ότι η αυστριακή εταιρεία έχει ουσιαστικές πιθανότητες να εξαγοράσει ποσοστό στον ΟΤΕ και ότι ελπίζει να έχει λεπτομέρειες για την διαδικασία πώλησης σε μία ή δύο εβδομάδες.
Απώλειες 1,92% στα 11,26 ευρώ καταγράφει η Τράπεζα Κύπρου, αφού η Marfin Popular Bank (+0,50% στα 8,12 ευρώ) είπε ότι δεν θα επιδιώξει επιθετική εξαγορά της κυπριακής τράπεζας μετά την απόκτηση του 8,07% από την Τράπεζα Πειραιώς (+1,34% στα 25,74 ευρώ).
Αλμα 7,14% στα 11,70 ευρώ για την Σιδενόρ, καθώς η Morgan Stanley ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση «overweight» και τιμή-στόχο τα 14,80 ευρώ.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,65%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 1,25% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 σημειώνει κέρδη 1,53%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 179 ενισχύονται, 31 υποχωρούν και 168 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
- Απίστευτο: Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για να συλλάβει τα γαλάζια μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
- Γαλλία – Μαρόκο: Οι ενδεκάδες του πρώτου προημιτελικού του Μουντιάλ (pic)
- Το «τραβάνε» κι άλλο οι Παραγουανοί με τον Εμπαπέ: Έκαψαν ανδρείκελο του Γάλλου φορ (vid)
- Καύσιμα: Σημάδια έλλειψης προσφοράς, παρά τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442