Για επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία αναχωρεί στις 18 Μαΐου ο Κώστας Καραμανλής. Η επιστροφή του αναμένεται στις 26 του μήνα, ωστόσο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει και μία στάση στην Καμπούλ, όπου θα συναντηθεί με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι.
Για επίσημη επίσκεψη στην Αυστραλία αναχωρεί στις 18 Μαΐου ο Κώστας Καραμανλής.
Η επιστροφή του αναμένεται στις 26 του μήνα, ωστόσο ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πραγματοποιήσει και μία στάση στην Καμπούλ, όπου θα συναντηθεί με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, αλλά και με τις ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, συμπληρώνοντας την ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤO.
Όπως γράφει το Σάββατο η εφημερίδα Το Βήμα, το πρόβλημα είναι ότι στην επίσκεψη αυτή ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε παρών και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος όμως δεν θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στην Αυστραλία, όπου θα είναι παρούσα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Επειδή όμως δεν θεωρείται σωστό να επισκεφθεί το Αφγανιστάν ο πρωθυπουργός, χωρίς να συνοδεύεται από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Μεϊμαράκης θα μεταβεί απευθείας από την Αθήνα στην Καμπούλ μία ημέρα νωρίτερα, για να υποδεχθεί την κυβερνητική αποστολή.
O πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την ελληνική νοσηλευτική μονάδα που έχει στηθεί στην Καμπούλ, αλλά και το ελληνικό τάγμα που βρίσκεται εκεί από το 2003, και θα απευθύνει μάλιστα ομιλία στους αξιωματικούς και τους γιατρούς.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.