Η εμβρυϊκή έκθεση στην κοκαΐνη σχετίζεται με μετέπειτα προβλήματα συμπεριφοράς
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που έχουν εκτεθεί στην κοκαΐνη ενδομήτρια παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι και τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με μακροπρόθεσμη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που έχουν εκτεθεί στην κοκαΐνη ενδομήτρια παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς μέχρι και τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής τους, σύμφωνα με μακροπρόθεσμη μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι με επικεφαλής την Δρ Εριέττα Μπαντα έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 1.388 παιδιά την περίοδο 1993-1995.
Τα παιδιά είχαν εκτεθεί στην κοκαΐνη κατά τη διάρκεια της κύησης και συγκρίθηκαν με μια ομάδα μη εκτεθειμένων στη συγκεκριμένη ουσία παιδιών. Σε ηλικία, 3, 5 και 7 ετών, συνολικά 1.056 παιδιά είχαν υποβληθεί σε ιατρική εκτίμηση για την καταγραφή των προβλημάτων συμπεριφοράς σύμφωνα με την κλίμακα Child Behavior Checklist.
Τελικά διαπιστώθηκε ότι τα υψηλά επίπεδα προγεννητικής έκθεσης στην κοκαΐνη σχετίζονταν με τα προβλήματα συμπεριφοράς περιλαμβανομένων των προβλημάτων εσωτερίκευσης και εξωτερίκευσης.
Η προγεννητική και μεταγεννητική έκθεση στον καπνό και το αλκοόλ επίσης συσχετίστηκαν με τα προβλήματα συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά ετών της ζωής του ατόμου. Η ύπαρξη ενός γονέα ή ατόμου που φρόντιζε το παιδί, με ιστορικό κατάθλιψης και σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης δεν σχετίζονταν με όλα τα προβλήματα συμπεριφοράς.
health.in.gr
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442