Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 23o
Ο Παπαλουκάς στον δρόμο του Ολυμπιακού, ο Κακιούζης στου ΠΑΟ και ο Φώτσης στου Αρη

Ο Παπαλουκάς στον δρόμο του Ολυμπιακού, ο Κακιούζης στου ΠΑΟ και ο Φώτσης στου Αρη

Μπαρτσελόνα, Εφές και Προκόμ είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού, ΤΣΣΚΑ, Μπανταλόνα, και Παρτιζάν του Ολυμπιακού, Ντιναμό, Μπενετόν και Ουνικάχα του Αρη, στο Top16 της Euroleague, ύστερα από την κλήρωση που έγινε στη Βαρκελώνη για τον... δρόμο προς το φάιναλ φορ της Αθήνας.
-Το πρόγραμμα του Top16
- Mόνο νίκες θέλει ο Ομπράντοβιτς, δύσκολο πρόγραμμα εντόπισε ο Γκέρσον
- Δυνατό Αρη υπόσχεται ο Ματσόν
- Που ποντάρουν Ίβκοβιτς, Μπλατ και Σκαριόλο
- Κακιούζης: Όμιλος του... τζερτζελέ

26

Εφικτή είναι η πρόκριση στην 8άδα της Euroleague για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ύστερα από την γνωστοποίηση των αντιπάλων τους στο Top16 της διοργάνωσης. Αντίθετα ο Αρης, πρέπει να κάνει μάλλον την υπέρβαση.

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα του Μιχάλη Κακιούζη και του Γιάκα Λάκοβιτς, την τουρκική Εφές Πίλσεν που ποντάρει κυρίως στην έδρα της και την πολωνική Προκόμ, που είναι φυσικά στα μέτρα των «πρασίνων».

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά θα βρεθεί μπροστά στην αήττητη της Euroleague ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Θοδωρή Παπαλουκά στη σύνθεσή της, την Μπανταλόνα και την Παρτιζάν που έδειξε ικανή για εκπλήξεις.

Τέλος ο Αρης θα αγωνισθεί κόντρα με την πολύ δυνατή Ντιναμό Μόσχας του Ίβκοβιτς και των Ελλήνων, Φώτση και Παπαδόπουλου αλλά και την ιταλική Μπενετόν του Νίκου Ζήση, ενώ τρίτη αντίπαλος είναι η ισπανική Ουνικάχα.

Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στην 8άδα, με τον πρώτο κάθε ομίλου να αποκτά το πλεονέκτημα της έδρας.

Το «Top-16» ξεκινάει στις 14 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Μαρτίου.

Οι όμιλοι:

4ος όμιλος
Τάου Κεράμικα (Ισπανία)
Μακάμπι (Ισραήλ)
Ορτέζ (Γαλλία)
Ρόμα (Ιταλία)

5ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ολυμπιακός
Μπανταλόνα (Ισπανία)
Παρτιζάν (Σερβία)

6ος όμιλος
Παναθηναϊκός
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Εφές (Τουρκία)
Προκόμ (Πολωνία)

7ος όμιλος
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Μπενετόν (Ιταλία)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Αρης

Στο ULEB Cup οι αποκλεισμένοι της Euroleague

Σύμφωνα με εξαγγελίες του εκτελεστικού διευθυντή της Εuroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, στο πλαίσιο της κλήρωσης της φάσης των «16» στη διοργάνωση από την επόμενη σεζόν, οι ομάδες που θα αποκλείονται στην πρώτη φάση της Εuroleague θα συνεχίζουν άμεσα στο ULEB Cup, για να δίνουν περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες σε μία σεζόν.

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, σχολίασε για την παρουσία τριών ελληνικών ομάδων στη φάση των «16» της διοργάνωσης ενόψει του φάιναλ φορ της Αθήνας:

«Είναι μια εξέλιξη πολύ σημαντική που δείχνει την πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα, η μία εκ των ελληνικών ομάδων είναι ο Άρης, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και κατάφερε να προκριθεί στη φάση των 16».

Τέλος, ο Μπερτομέου σχολίασε: «Ύστερα από μια καλή κανονική περίοδο, συνεχίζουμε στην επόμενη φάση. Τώρα, όμως, αρχίζει το δράμα και η κατάσταση δυσκολεύει με τα πλέι οφ να πλησιάζουν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies