Για την τύχη της Εγνατία Ασφαλιστική αποφασίζει την Δευτέρα το υπουργείο Ανάπτυξης
Οι εναγώνιες προσπάθειες του Ελ.Γονή να σώσει την ασφαλιστική Εγνατία ΑΕΓΑ τελικώς απέτυχαν, καθώς η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου παρήλθε, χωρίς οι Αμερικανοί επενδυτές να δώσουν σημεία ζωής.
27
Οι εναγώνιες προσπάθειες του Ελ.Γονή να σώσει την ασφαλιστική Εγνατία ΑΕΓΑ τελικώς απέτυχαν, καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές που επρόκειτο να ρίξουν «ζεστό χρήμα» στα χειμαζόμενα ταμεία της εταιρείας δεν εμφανίσθηκαν.
Όπως επίσημαίνει «Το Βήμα», οι επενδυτές δεν έβαλαν τα υποσχεθέντα κεφάλαια στην Εγνατία ΑΕΓΑ και την «αδελφή» της Le Monde AEΓΑ και η 31η Ιανουαρίου παρήλθε χωρίς να γίνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης η οποία πρόκειται να συζητήσει και να εισηγηθεί στον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου τα δέοντα για την τύχη της εταιρείας. Αν η επιτροπή αποφασίσει να ανασταλεί η άδεια λειτουργίας της Εγνατία ΑΕΓΑ, τότε περίπου 340.000 ασφαλισμένοι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να αναζητήσουν νέα ασφαλιστική εταιρεία.
Παράλληλα, για δεύτερη φορά, η επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Γονή στην ασφαλιστική αγορά θα έχει αποτύχει. Αυτό όμως είναι το «κακό σενάριο», έστω και αν είναι πιθανό.
Υπάρχει και η άλλη εκδοχή, η καλή. Δηλαδή η επιτροπή να κρίνει με επιείκεια τα προβλήματα της εταιρείας και να της δώσει νέα παράταση ζωής για να της δοθεί η δυνατότητα να τα αντιμετωπίσει.
Αξίζει εν προκειμένω να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη συνεδρίασή της η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης είχε προτείνει η Εγνατία να ενταχθεί σε πρόγραμμα εξυγίανσης διάρκειας 36 μηνών, το οποίο όμως περιόρισε σε 12 μήνες ο κ. Παπαθανασίου.
Είναι ωστόσο γεγονός ότι τα προβλήματα το τελευταίο διάστημα ήταν έντονα και οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι για τουλάχιστον δύο μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, από την πλευρά του κ. Γονή καταβάλλονται προσπάθειες να διασωθεί η Le Monde ΑΕΓΑ, δεδομένου ότι είναι μικρότερη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι πιο ήπια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: «Μικρή παράκαμψη» που πάντως «χρειαζόταν», χαρακτηρίζει τον πόλεμο ο Τραμπ
- Χιλή: Ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει τις απελάσεις μεταναστών – Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση
- Ο Τραμπ ελπίζει ότι η Χεζμπολάχ θα τηρήσει την εκεχειρία που ήδη «παραβιάζει» το Ισραήλ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442