Ένα βήμα πιο κοντά η Ελλάδα στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου
Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης, η οποία επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές να δραστηριοποιούνται και στην προμήθεια φυσικού αερίου από προμηθευτές της επιλογής τους.
30
Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό της διαδικασίας σύναψης, περιεχομένου και όρων των συμβάσεων για την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης και για τη χρήση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, είπε ότι η έκδοση της απόφασης αποτελεί το τρίτο αποφασιστικό βήμα για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.
«Οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν πλέον να δραστηριοποιούνται και στην προμήθεια φυσικού αερίου από προμηθευτές της επιλογής τους. Με αυτήν την απόφαση εξυπηρετείται η προγραμματική μας δέσμευση για την πραγματική απελευθέρωση και της αγοράς ηλεκτρισμού στη χώρα μας, με την κατασκευή τουλάχιστον τεσσάρων νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο έως το 2010» εξήγησε.
Η δημόσια διαβούλευση για την έκδοση της σημερινής απόφασης ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου με τη σύσκεψη που διοργανώθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, υπό την προεδρεία του προέδρου της, καθηγητή Μιχάλη Καραμανή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με μελτέμια και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά – Έως 37 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αλλάζουν τα δικαιώματα για εργασίες σε ακίνητα
- Γιατί ο νέος οδικός χάρτης της ΕΕ για τα social media είναι πιο αυστηρός από ό,τι φαίνεται; – Πού αποσκοπεί;
- Τζόαν Ντίντιον: Οι επιστολές και οι οικογενειακές πληγές που αποκαλύπτει το προσωπικό της αρχείο
- Scrolling, αυτή η μάστιγα: Τέσσερις τρόποι να το περιορίσουμε
- Marfin: Η 46χρονη στο «στόχαστρο» και άλλης δικογραφίας
- Η Άνια Τέιλορ-Τζόι ήταν παιδί του Χάρι Πότερ: Δεν έχει διαβάσει ποτέ τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
- Επέλαση Φάρατζ – Γιατί τα όπλα του βρετανικού κατεστημένου είναι ανίσχυρα απέναντί του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442