Ευχές με την πολιτική ηγεσία αντάλλαξε ο Κάρολος Παπούλιας την Πρωτοχρονιά
Οι πύλες του Προεδρικού Μεγάρου άνοιξαν τη Δευτέρα για τις παραδοσιακές ευχές της πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Οι πύλες του Προεδρικού Μεγάρου άνοιξαν τη Δευτέρα για τις παραδοσιακές ευχές της πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του και συμφώνησε με τον Κ.Καραμανλή να συναντηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
«Να πάνε όλα καλά για το καλό της πατρίδας» ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου απουσίαζε, καθώς βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές στον εξωτερικό, και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο γραμματέας του Κινήματος Ν.Αθανασάκης, με τον οποίο ο κ. Παπούλιας αντάλλαξε θερμές ευχές.
«Ήταν μεγάλο λάθος η εκτέλεση του Σαντάμ» είπε η γγ του ΚΚΕ Αλ.Παπαρήγα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ακούστηκε να συμφωνεί. O Κ.Παπούλιας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για το Ιράκ».
Ευχές αντάλλαξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνο, ο οποίος χάρισε στον κ. Παπούλια ένα DVD με τον τίτλο «Χορεύοντας στο σκοτάδι», ένα δώρο συμβολικό, καθώς αποτελεί μια καταδίκη της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ, με αφορμή την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν.
Στον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε το 2007 «να είναι καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία» και ο υπουργός απάντησε: «Οι ευχές σας πάντα πιάνουν».
Ο κ. Παπούλιας, στις ευχές που αντάλλαξε με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ανέφερε μεταξύ άλλων «είναι πολύ σημαντικό ότι έπεσε σε σας το φλουρί», αναφερόμενος στην πρωτοχρονιάτικη πίτα που κόπηκε το βράδυ της Κυριακής στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος» στο νέο δήμαρχο Αθηναίων Ν.Κακλαμάνη, ο οποίος αναλαμβάνει από τη Δευτέρα τα καθήκοντά του.
Ο Κ.Παπούλιας αντάλλαξε θερμές ευχές με πολλά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές