Νέος Λιτμάνεν ο Χετεμάι σύμφωνα με καταλανική εφημερίδα
Ως τον νέο Λιτμάνεν χαρακτηρίζει η «El Mundo Deportivo» τον Περπαρίμ Χετεμάι. Η εφημερίδα της Καταλονίας αναφέρεται με αρκετά κολακευτικά λόγια στον 20χρονο Φινλανδό της ΑΕΚ και τονίζει ότι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Γιουβέντους. Πρόγραμμα επανένταξης άρχισε ο Παναγιώτης Λαγός.
Ως τον νέο Λιτμάνεν χαρακτηρίζει η «El Mundo Deportivo» τον Περπαρίμ Χετεμάι. Η εφημερίδα της Καταλονίας αναφέρεται με αρκετά κολακευτικά λόγια στον 20χρονο Φινλανδό της ΑΕΚ και τονίζει ότι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η Γιουβέντους.
» Ο Γιάρι Λιτμάνεν παραμένει ο κορυφαίος Φινλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Αυτός που αγωνίστηκε σε Αγιαξ, Μπάρτσα και Λίβερπουλ και ολοκλήρωσε την καριέρα του με την σουηδική Μάλμε.
» Ο ρόλος του στην εθνική ομάδα, δεν έχει βρει ακόμη νέο κάτοχο. Θα μπορούσε να είναι ο Ρώσος, Αλεξέι Ερεμένκο ο εκλεκτός, αλλά ο καλός παίκτης που είδαν όλοι στη Λέτσε και τώρα στη Ρωσία, πολιτογραφήθηκε Φινλανδός το 2003, αλλά έχει σλαβική ψυχοσύνθεση, όπως ο πατέρας του.
» Τώρα όλοι οι Φινλανδοί και ο Αγγλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Ρόι Χόντγκσον, έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Περπαρίμ Χετεμάι.
» Έναν νεαρό άσο, 20 ετών, που αγωνίζεται στην ΑΕΚ του Λορένσο Σέρα Φερέρ. Γεννήθηκε στο Κόσσοβο, είναι μόλις 20 ετών και από μικρός έφυγε με τους γονείς του για την Φινλανδία, γλιτώνοντας από τις καταστροφές που συντελέστηκαν στο Κόσσοβο.
» Η καταγωγή του, Αλβανοκοσσοβάρος, τού δημιούργησε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά η θέληση του και η ποιότητα του, του άνοιξαν τις πόρτες της Ελσίνκι, ενός από τους πιο δημοφιλείς συλλόγους της χώρας.
» Η πρόοδος του ήταν ασταμάτητη και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη κατηγορία το 2005.
» Η καταγωγή του, πάντως, δεν αποτέλεσε κανένα πρόβλημα για την ΑΕΚ, η οποία άλλωστε βρίσκεται και πιο κοντά στον τόπο που γεννήθηκε ο Χετεμάι.
» Τον έβαλε στο στόχαστρο της το περασμένο καλοκαίρι. Πολλοί τεχνικοί διευθυντές, άλλωστε, τον πρόσεξαν μέσω των εμφανίσεων του στην εθνική ελπίδων της Φινλανδίας.
» Κι αυτή τη στιγμή, μετά από έξι μήνες παρουσίας στην ΑΕΚ, οι Γιουβέντους, Ουντινέζε και Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι οι τρεις ομάδες που ενδιαφέρονται πιο έντονα για την απόκτηση του.
» Η Μεγάλη Κυρία ειδικά, τον παρακολουθεί συνεχώς από πολύ κοντά, από την έναρξη της σεζόν ως και τώρα. Ο Πέρπα, όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, είναι ένας δυνατός, μοντέρνος χαφ με φυσικό τρόπο παιχνιδιού, ποιότητα και πάθος που θυμίζει κάτι από Λουίς Φίγκο.
» Του αρέσει να δημιουργεί φάσεις, να ντριμπλάρει και πολλές φορές είναι στην κατάλληλη θέση για να τελειώσει τις φάσεις. Παίρνει εύκολα τις σωστές θέσεις, όπως και ο Αντρές Ινιέστα στη Μπαρτσελόνα, αλλά στον Χετεμάι αρέσει περισσότερο να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, παρά να σκοράρει.
» Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ δουλεύει πολύ με τον Πέρπα και προσπαθεί να τον βελτιώσει σε κάποιους τομείς, να τον οδηγήσει στο παραπάνω επίπεδο.
» Ο καλός τεχνικός από τη Μαγιόρκα δεν τον χρησιμοποιεί συνεχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής και στο Champions League, όπου ο νεαρός Φινλανδός έλαμψε περισσότερο.
» Ειδικά η εμφάνιση του κόντρα στη Λιλ, είχε ως αποτέλεσμα να αποθεωθεί εντός και εκτός Ελλάδας.
» Πλέον, ο Πέρπα περιμένει ότι σύντομα θα κληθεί και στην εθνική ανδρών της Φινλανδίας. Και σίγουρα θα τα πάει πολύ καλά και εκεί…».
Ο Λαγός άρχισε πρόγραμμα επανένταξης
Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έκαναν το πρωί του Σαββάτου την τελευταία προπόνησή τους για το 2006. Ο Παναγιώτης Λαγός άρχισε πρόγραμμα επανένταξης, ενώ ο Στέφανο Σορεντίνο συνέχισε ειδικό πρόγραμμα και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο επανένταξης.
Ο Τραϊανός Δέλλας ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, ενώ το ίδιο πρόγραμμα ακολούθησε σήμερα και ο Ακης Ζήκος.
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ολοκλήρωσε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης, ενώ ο Αντριγια Ντελίμπασιτς έκανε τρέξιμο και πρόγραμμα αποκατάστασης.
»Τέλος, οι Νίκος Γεωργέας και Γιώργος Αλεξόπουλος συνεχίζουν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν.
Οι παίκτες του «δικεφάλου» θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη στις 10:00.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Κρίσταλ Πάλας και η Γουέστ Χαμ στο «Selhurst Park» στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 33ης αγωνιστικής της Premier League,
Σε ισπανικό έδαφος παρέμεινε το Youth League, καθώς μετά την Μπαρτσελόνα ήταν η σειρά της Ρεάλ να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας στα πέναλτι της Κλαμπ Μπριζ με 4-2.
Η Μαριέλλα Φασούλα ζει το όνειρο κάθε καλαθοσφαιρίστριας, να αγωνιστεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το οποίο στην περίπτωσή της είναι στο WNBA. Ενθουσιασμένη στην media day τηςσ ομάδας.