Χωρίς επιτυχία ολοκληρώθηκε ένας ακόμα γύρος συνομιλιών για τα πυρηνικά της Β.Κορέας
Ένας ακόμα γύρος συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα την Παρασκευή. Η Ιαπωνία ξεκαθάρισε ότι η πίεση προς την Πιονγιάνγκ θα ενταθεί εντός του 2007, ωστόσο, η Ρωσία ζητά υπομονή.
30
Ένας ακόμα γύρος συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα την Παρασκευή. Η Ιαπωνία ξεκαθάρισε ότι η πίεση προς την Πιονγιάνγκ θα ενταθεί εντός του 2007, ωστόσο, η Ρωσία ζητά υπομονή.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ζήτησε να συνεχιστούν «με υπομονής» οι διαπραγματεύσεις για να πειστεί η Βόρειος Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, παρά την αποτυχία του νέου γύρου των συνομιλιών.
«Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε υπομονετικά» δήλωσε από το Κίεβο ο Λαβρόφ.
Αντίθετα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας ξεκαθάρισε ότι η πίεση στην Βόρειο Κορέα θα ενταθεί, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιβολής κυρώσεων από τον ΟΗΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία έχει επιβάλει τις δικές της κυρώσεις στη Βόρειο Κορέα.
Η Κίνα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες θα επαναληφθούν το συντομότερο δυνατό.
Οι ΗΠΑ επιθυμούν αναβίωση της συμφωνίας του 2005, βάσει της οποίας η Β.Κορέα θα εγκαταλείψει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες με αντάλλαγμα τις αμερικανικές εγγυήσεις για ασφάλεια και οικονομική βοήθεια.
Αντίθετα, η Πιονγιάνγκ ζητά το «ξεπάγωμα» τραπεζικού λογαριασμού της Β.Κορέας σε τράπεζα του Μακάο συνομικού ύψους 24 εκατ. δολαρίων.
Το συγκεκριμένο λογαριασμό έχουν μπλοκάρει οι Αμερικανοί, θεωρώντας ότι πρόκειται για ποσά που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι δύο άνδρες για τις δολοφονίες δύο γυναικών
- O «die hard» Ολυμπιακός, οι τρεις πρωταγωνιστές και το «δώρο» του Μουκουντί
- Ευαγγέλου στη Λεωφόρο, Τσακαλίδης στo Παγκρήτιο – Κατσικογιάννης στο Αστέρας – Ολυμπιακός για τη Super League
- Συνταγματική αναθεώρηση για «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» – Προϋπολογισμοί λιτότητας, χτύπημα στη μονιμότητα και τα ΑΕΙ
- «Πίσω από ποιες λέξεις θα κρύψετε αυτό που είπατε για να δικαιολογηθείτε;»: Η οργισμένη αντίδραση της Ελένης Βουλγαράκη
- Συρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χασάκα – Αναμένεται η έλευση των κυβερνητικών δυνάμεων
