Ελεύθεροι οι τρεις μοναχοί που συμμετείχαν στα επεισόδια της μονής Εσφιγμένου
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις μοναχοί που συνελήφθησαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κονάκι - αντιπροσωπείο της μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές, μέσα στο οποίο μένουν μοναχοί, τους οποίους δεν αναγνωρίζει η Ιερά Κοινότητα.
Ελεύθεροι αφέθηκαν, με εντολή εισαγγελέα, οι τρεις μοναχοί που συνελήφθησαν την Τετάρτη στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κονάκι – αντιπροσωπείο της μονής Εσφιγμένου, στις Καρυές, όπου μένουν μοναχοί τους οποίους δεν αναγνωρίζει η Ιερά Κοινότητα.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος στις Καρυές, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και επικρατεί πλέον ηρεμία.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν μοναχοί επιχείρησαν να επισκεφθούν το κονάκι – αντιπροσωπείο που βρίσκεται στις Καρυές, αλλά δέχθηκαν σφοδρότατη επίθεση με λοστούς και πυροσβεστήρες από καταληψίες.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ