Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη του νομάρχη Πειραιά Γ.Μίχα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Σύλληψη του νομάρχη Πειραιά Γ.Μίχα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Κρατούμενος από τη βελγική αστυνομία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών παρέμεινε για περίπου μία ώρα ο Γ.Μίχας, επειδή διαμαρτυρήθηκε -σε ήπιο τόνο, όπως είπε ο ίδιος- για την την απώλεια αποσκευής της Φ.Γεννηματά και για την καθυστέρηση της πτήσης των ΟΑ προς την Αθήνα χωρίς ενημέρωση.

71

Κρατούμενος από τη βελγική αστυνομία στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών παρέμεινε για περίπου μία ώρα την Τρίτη ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, επειδή διαμαρτυρήθηκε -σε ήπιο τόνο, όπως είπε ο ίδιος- για την την απώλεια αποσκευής της Φώφης Γεννηματά και για την καθυστέρηση της πτήσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών προς την Αθήνα χωρίς να υπάρξει ενημέρωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών έκανε διάβημα στην βελγική κυβέρνηση για το περιστατικό. Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής Σ.Λαμπρινίδης έθεσε το θέμα στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μίχας βρέθηκε στη βελγική πρωτεύουσα ως μέλος ομάδας προσκεκλημένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με Έλληνες ευρωβουλευτές και τους δημάρχους 50 ελληνικών πόλεων.

Ο Νομάρχης Πειραιά όταν διαμαρτυρήθηκε για την καθυστέρηση της πτήσης και την απώλεια αποσκευών, δέχθηκε την επίθεση αντρών της Βελγικής Αστυνομίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον ακινητοποίησαν με χειροπέδες επί μιάμιση ώρα. Για το ίδιο διάστημα τέθηκαν υπό περιορισμό, όλα τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας και Έλληνες ευρωβουλευτές.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος, οι αστυνομικοί τον κράτησαν καθηλωμένο στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες για μία ώρα, ενώ το περιστατικό κατεγράφη από τουλάχιστον 20 δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο νομάρχης Πειραιά είπε ακόμη ότι η βελγική αστυνομία αντιμετώπισε ως «σκουπίδια» ακόμα και τους Έλληνες ευρωβουλευτές.

Όταν η περιπέτεια έληξε και ο κ. Μίχας αφέθηκε ελεύθερος, η ελληνική αποστολή μετέβη στην Ολλανδία και το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, προκειμένουν από εκεί να αναχωρήσει για την Αθήνα. Και εκεί όμως, όπως ανέφερε ο κ. Μίχας, τους περίμεναν περίπου 150 πάνοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι «μας αντιμετώπισαν σαν να ήμασταν τρομοκράτες».

Αμέσως μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αθήνας ο κ. Μίχας δήλωσε: «Με τρομάζει ότι πλέον ο κάθε πολίτης που διεκδικεί τα δικαιώματά του ως επιβάτης μπορεί να βρεθεί πεσμένος στο έδαφος με χειροπέδες στα χέρια όπως συνέβη σε εμένα».

Ο νομάρχης Πειαριά κατέληξε λέγοντας ότ «το υπαρκτό πρόβλημα της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιστρέψει την Ευρώπη και γενικότερα τον κόσμο σε ένα σύγχρονο μεσαίωνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή την περιπέτεια».

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, που ήταν παρών στο επεισόδιο δήλωσε: «Εκείνο που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι ένας υπάλληλος του αεροδρομίου των Βρυξελλών δημιούργησε όλο το πρόβλημα καλώντας την αστυνομία σε ερώτηση του Γιάννη Μίχα και της κας Γεννηματά που χάθηκε η βαλίτσα. Οξύνθηκαν τα πνεύματα και είχε μία συμπεριφορά αυτός ο υπάλληλος απαράδεκτη και κάλεσε την αστυνομία. Από εδώ και πέρα επενέβη η αστυνομία, επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και μία συμπεριφορά έναντι του Γιάννη του Μίχα η οποία ήταν- θα έλεγα- έως και προκλητική».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, η αστυνομικοί γνώριζαν εξ αρχής ότι πρόκειται για επίσημη αντιπροσωπεία και είπε ότι δεν νομίζει ότι συμβαίνουν μόνο στις Βρυξέλλες. «Δυστυχώς συμβαίνουν και αλλού. Και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει ένα πρόβλημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024