Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Αρχές της εβδομάδας η πρόταση της Πειραιώς στην Τράπεζα Κύπρου

Αρχές της εβδομάδας η πρόταση της Πειραιώς στην Τράπεζα Κύπρου

Συνεργασία με κοινή συναίνεση πρότεινε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας προς την Τράπεζα Κύπρου, ενώ τόνισε ότι την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση προς το ΔΣ και τους μετόχους της κυπριακής τράπεζας.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

28

Συνεργασία με κοινή συναίνεση πρότεινε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας προς την Τράπεζα Κύπρου, ενώ τόνισε ότι την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση προς το ΔΣ και τους μετόχους της κυπριακής τράπεζας.

Η πρόταση, η οποία, όπως είπε ο κ. Σάλλας, προβλέπει ότι οι δύο τράπεζες θα συνεχίσουν να είναι ανεξάρτητες, «στηρίζεται στη φιλική σχέση και στην ευχάριστη αποδοχή των δύο πλευρών.

Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρηθεί ότι η πρόταση, όπως θα διατυπωθεί και θα διαπραγματευθεί, δεν εξυπηρετεί ισόρροπα και ισότιμα τις δυο πλευρές, δεν θα μπορέσει να περπατήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτήν την περίπτωση, το σημερινό ποσοστό συμμετοχής της Πειραιώς στην Κύπρου (8,1%) θα πωληθεί με τη μορφή placement (πώληση με ιδιωτική τοποθέτηση).

Με την Τράπεζα Κύπρου, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Σάλλα, η Πειραιώς δεν έχει καμία επικάλυψη στις διεθνείς δραστηριότητες, που θα οδηγούσε σε μείωση των θέσεων εργασίας και μάλιστα υπάρχει συμπληρωματικότητα σε βαθμό που δημιουργείται σημαντική αξία για τους μετόχους.

Όσον αναφορά τα σχέδια ανάπτυξης, ο κ. Σάλλας διευκρίνισε ότι η Πειραιώς δεν ενδιαφέρεται για άλλη εξαγορά στην ελληνική αγορά, αλλά στοχεύει στην «εμβάθυνση της παρουσίας του στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης και της Αιγύπτου», όπου ήδη δραστηριοποιείται με οργανική ανάπτυξη» και η παρουσία του σε δύο νέες αγορές, της Ουκρανίας και της Τουρκίας μέχρι το 2010.

Προτεραιότητα δίνεται στην Ουκρανία, όπου διερευνάται το ενδεχόμενο εξαγοράς μικρής τοπικής τράπεζας και θα ακολουθήσει η τουρκική αγορά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies