Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 29o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Μείωση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια αποφάσισε ο ΟΠΕΚ

Μείωση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια αποφάσισε ο ΟΠΕΚ

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς τα κράτη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) συμφώνησαν να προβούν σε νέα μείωση της παραγωγής τους κατά 500.000 βαρέλια.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

28

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς τα κράτη μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) συμφώνησαν να προβούν σε νέα μείωση της παραγωγής τους.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΠΕΚ στην Αμπούζα της Νιγηρίας συμφωνήθηκε η περαιτέρω μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως από τον προσεχή Φεβρουάριο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αποφασιστεί μείωση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Εξάλλου, μόλις χθες οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν τη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου κατά 4,3 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η πρόβλεψη (που υποστηριζόταν από πολλές πλευρές) έκανε λόγο για μείωση μόνο 600.000 βαρελιών.

Αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων ήταν ο «καλπασμός»της τιμής του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές.

Η τιμή του ελαφρού αργού είχε αυξηθεί κατά 1,10 δολάρια και βρισκόταν (στις 18:45 ώρα Ελλάδος) στα 62,47 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν.Υόρκης.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου η τιμή του Μπρεντ, συμβολαίου Ιανουαρίου, είχε ανέλθει στα 63,14 δολάρια το βαρέλι (αύξηση 1,41 δολάρια).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies