Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεβίωσε ο ιδρυτής της Ελευθεροτυπίας, Χρήστος Τεγόπουλος

Απεβίωσε ο ιδρυτής της Ελευθεροτυπίας, Χρήστος Τεγόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 86 ετών ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και εκδότης των εφημερίδων Ελευθεροτυπία και Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Χρ.Τεγόπουλος. Μεταξύ άλλων, είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΙΗΕΑ και συμμετείχε στο αριστερό κίνημα και την Εθνική Αντίσταση.

71

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη σε ηλικία 86 ετών ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και εκδότης των εφημερίδων Ελευθεροτυπία και Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Χρήστος Τεγόπουλος.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ήταν μέτοχος του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Mega και πολλών εκδοτικών επιχειρήσεων βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων.

Ο Χρήστος Τεγόπουλος γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1920. Από πολύ νωρίς εντάχθηκε στο αριστερό κίνημα και την Εθνική Αντίσταση. Μετά από χρόνια εξορίας, αφέθηκε ελεύθερος, οργανώθηκε στην ΕΔΑ και εργάστηκε για ένα διάστημα στην εφημερίδα Αυγή ως δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις εκδόσεις, όπου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία (το 1966) με την έκδοση της εγκυκλοπαίδειας Δομή στη δημοτική γλώσσα.

Στην περίοδο της Δικτατορίας έφυγε για το Παρίσι και στη συνέχεια για την Αμερική, απ όπου επέστρεψε αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση και ίδρυσε την Ελευθεροτυπία.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Χρήστου Τεγόπουλου εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, και πολλοί άλλοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024