Στο 3,3% αυξήθηκε η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO
Ανοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ στο 3,3% (από 1,9% τον προηγούμενο Oκτώβριο) παρουσιάζει η πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO. Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κ.Καραμανλής με ποσοστό 48,5%, έναντι 28,7% που συγκεντρώνει ο Γ.Παπανδρέου.
27
Ανοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ στο 3,3% (από 1,9% τον προηγούμενο Oκτώβριο) παρουσιάζει η πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής του Mega «Ανατροπή».
Στην ερώτηση «αν αύριο είχαμε βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θεωρείτε πιο πιθανό να ψηφίζατε;», τα ποσοστά που καταγράφονται είναι τα εξής: ΝΔ 36,5%, ΠΑΣΟΚ 33,2%, ΚΚΕ 7,3%, ΣΥΝ 4%, ΛΑOΣ 4,3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται σε 6,8% (έναντι 8,9% της προηγούμενης έρευνας της ίδιας εταιρείας που είχε διενεργηθεί στα μέσα Oκτωβρίου).
Η άποψη για το έργο της κυβέρνησης είναι σαφώς αρνητική, σε ποσοστό 55,9%, ενώ θετικά εκφράζεται το 43,3% των ερωτηθέντων.
Συντριπτικό είναι ωστόσο το ποσοστό των αρνητικών απόψεων για το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ανέρχεται σε 69,3%, ενώ η θετική αξιολόγηση μετά βίας συγκεντρώνει ποσοστό 29,8%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται (με ανοδική τάση) ο Κ.Καραμανλής με ποσοστό 48,5%, έναντι 28,7% που συγκεντρώνει(με πτωτική τάση) ο Γ.Παπανδρέου. Μάλιστα ο κ. Καραμανλής έχει αυξήσει τη διαφορά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από το 15,5%της προηγούμενης μέτρησης σε 19,8%.
O πρωθυπουργός συγκεντρώνει 56,8% θετικών απαντήσεων στην ερώτηση «πώς κρίνετε συνολικά τον Κ.Καραμανλή ως πρωθυπουργό;», με τις αρνητικές αξιολογήσεις να φθάνουν το 43,2%.
Αντίστροφη είναι η εικόνα για τον κ. Παπανδρέου ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: το 56,6% των ερωτηθέντων εκφράζει αρνητική ή μάλλον αρνητική άποψη, ενώ το 43% τον αξιολογεί θετικά.
Έντονος είναι ο προβληματισμός για την πορεία του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυόμισι χρόνια: το 61,9% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις τελευταίες εθνικές εκλογές και εντεύθεν, ενώ μόνο το 36% εκφράζεται θετικά.
Η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της GPO πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Υδρογονάνθρακες χωρίς κοινωνικό αντίκρισμα – Αφήνουν άδειο τον «κουμπαρά» του ασφαλιστικού των επόμενων γενεών
- Η επί 25 χρόνια υπεύθυνη κάστινγκ των ταινιών του Τζέιμς Μποντ δεν θέλει να αλλάξει η «συνταγή»
- Γερμανία: Ένας 68χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τα θύματά του
- Φιάσκο το αυστραλιανό σχέδιο που θα κρατούσε τα παιδιά μακριά από τα social media
- Είναι μύθος: Ο Χάαλαντ επέστρεψε στη Νορβηγία με… ρακούν στο χέρι (vids, pics)
- Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ύπατο Θήβας
- Ανεξάρτητος από σήμερα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος – Αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442