Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φορτούζι και Μπουμπένκο έσπασαν το ...ρόδι για τον Ηρακλή στην Λάρισα

Φορτούζι και Μπουμπένκο έσπασαν το …ρόδι για τον Ηρακλή στην Λάρισα

«Γουρλίδικο» ήταν το ντεμπούτο του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του Ηρακλή, καθώς συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη του «Γηραιού» στο πρωτάθλημα. Οι «κυανόλευκοι» έφυγαν νικητές από το «Αλκαζάρ», με 1-0 επί της Λάρισας, χάρη σε τέρμα του Φορτούζι στις καθυστερήσεις. Ο Αλβανός επιθετικός είχε να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2005 λόγω σοβαρού τραυματισμού και στην πρώτη του συμμετοχή, ως αλλαγή, μετά από 14 μήνες απραξίας, χάρισε μια νίκη ζωτικής σημασίας στην ομάδα του!

89

«Γουρλίδικο» ήταν το ντεμπούτο του Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του Ηρακλή, καθώς συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη του «Γηραιού» στο πρωτάθλημα. Οι «κυανόλευκοι» έφυγαν νικητές από το «Αλκαζάρ», με 1-0 επί της Λάρισας, χάρη σε τέρμα του Φορτούζι στις καθυστερήσεις.

Ο Αλβανός επιθετικός είχε να αγωνιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2005 λόγω σοβαρού τραυματισμού και στην πρώτη του συμμετοχή, ως αλλαγή, μετά από 14 μήνες απραξίας, χάρισε μια νίκη ζωτικής σημασίας στην ομάδα του!

Λίγες συγκινήσεις επεφύλασσε το α ημίχρονο στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Αλκαζάρ». Η Λάρισα είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά το θέαμα ήταν κακό, με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, δυνατά μαρκαρίσματα και ανορθόδοξη ανάπτυξη και από τις δύο ομάδες.

Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Στο 2ο λεπτό, ο Καλαντζής βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά στον Αμπάρη, αλλά το εναέριο πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 11, όταν ο Γεωργιάδης έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Χριστόπουλος έπεσε στη γωνιά του και έδιωξε σε κόρνερ.

Η συνέχεια δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα από μια κεφαλιά του Γαβριλόπουλου που έφυγε άουτ και ένα μάλλον χλιαρό σουτ του Κλέιτον που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Αμπάρης.

Στα αξιοσημείωτα, ο τραυματισμός του Γαβριλόπουλου σε μια εναέρια μονομαχία, με τον επιθετικό της ΑΕΛ να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 35.

Στη θέση του πέρασε ο Κυπαρίσσης.Ο ρυθμός ανέβηκε κάπως στο τελευταίο 5λεπτο. Στο 42, ο Κλέιτον έκανε μια σέντρα από δεξιά και μετά από μια σύγχυση στην περιοχή του Ηρακλή, ο Γκαλίτσιος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η φάση ήταν σαν να μην έγινε, αφού ο διαιτητής είχε σφυρίξει προηγουμένως επιθετικό φάουλ για χέρι του Νταμπίζα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε η καλύτερη στιγμή για τον Ηρακλή. Ο Επαλέ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση και έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Χριστόπουλος με θεαματική επέμβαση σταμάτησε την προσπάθεια του Καμερουνέζου.

Στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου, η εικόνα του παιχνιδιού βελτιώθηκε αισθητά. Η Λάρισα ανοίχτηκε για να φτάσει στο γκολ, αλλά αυτό παραλίγο να έρθει για τον Ηρακλή, ο οποίος έβγαινε γρήγορα και απειλητικά στις αντεπιθέσεις.

Στο 53, ο Ερέρα έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χριστόπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός έβγαλε με καταπληκτική διαγώνια μπαλιά τον Επαλέ μόνο του στην αντίπαλη περιοχή και σε πλάγια θέση, αλλά το σουτ του αρχηγού των φιλοξενούμενων έδιωξε με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Λάρισας.

Οι ευκαιρίες του Γηραιού είχαν και συνέχεια. Στο 64, ο Ρίβας έδωσε στον Ερέρα, αυτός πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, γύρισε και έκανε το σουτ από πολύ πλάγια θέση, όμως ο Χριστόπουλος ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Κάπου εκεί, η ποιότητα του ματς έπεσε και πάλι κατακόρυφα, θυμίζοντας το α ημίχρονο. Μια κεφαλιά του Μπασιλά που έφυγε άουτ και άλλη μία από τον Νταμπίζα, η οποία είχε την ίδια κατάληξη, ήταν οι μόνες στιγμές που αξίζει να θυμάται κανείς σε εκείνο το χρονικό διάστημα του παιχνιδιού.

Τον πρώτο λόγο είχαν τα πολλά φάουλ και οι έντονες διαμαρτυρίες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος στις περισσότερες περιπτώσεις, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων.

Ο Ηρακλής όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 87, ο Γεωργιάδης έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή της Λάρισας, όμως ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, ο Χριστόπουλος, σταμάτησε με εντυπωσιακή απόκρουση την προσπάθεια του παίκτη των κυανολεύκων.

Τελικά, ο τερματοφύλακας της Λάρισας νικήθηκε στις καθυστερήσεις. Οι παίκτες του «Γηραιού» βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση και ο Φορτούζι, ο οποίος είχε μπει στο 83 στη θέση του Ερέρα, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε εύστοχα τον Χριστόπουλο για να χαρίσει στον Ηρακλή την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Διγκόζης, Βάλλας, Κυπαρίσσης, Νταμπίζας – Γεωργιάδης, Μαυρογενίδης, Λαβάλ, Παπαστεργιαννός

ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Κατσιαρός, Νταμπίζας, Βάλλας, Γκαλίτσιος (58΄ Χατζηλιόντας), Μπασίλα, Διγκόζης (87 Βενέτης), Κλέιτον, Καλαντζής, Γαβριλόπουλος (33 Κυπαρίσσης), Αλωνεύτης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Αμπάρης, Δρούγας, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Μαυρογενίδης, Λαβάλ, Ρίβας (73 Παπαστεργιαννός), Ερέρα (83 Φορτούζι), Επαλέ (90 Παπαποστόλου), Γεωργιάδης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024