Τα χαμηλότερα επίπεδα τριετίας «άγγιξε» ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο
«Βουτιά» στο 1,7% σημείωσε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, από 2,3% τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα αύξηση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 1,8%, από πτώση 0,4% τον Ιούλιο.
88
«Βουτιά» στο 1,7% σημείωσε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη το Σεπτέμβριο, από 2,3% τον προηγούμενο μήνα, «αγγίζοντας» τα επίπεδα του Μαρτίου του 2003.
Στους «25» ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 1,9%, από το 2,5% τον αντίστοιχο μήνα του 2005.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Eurostat, ο χαμηλότερος τιμάριθμος καταγράφηκε στις Φινλανδία (+0,8%), Γερμανία (+1%) και Σουηδία (+1,2%) και ο υψηλότερος στις Λετονία, Ουγγαρία (αμφότερες +5,9%) και Σλοβακία (+4,5%).
Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός «έπεσε» το Σεπτέμβριο στο 3,1%, κι ενώ τον Αύγουστο είχε υποχωρήσει στο 3,4%, από το 3,9% που βρισκόταν τον περασμένο Ιούλιο.
Οι τιμές των ειδών και των υπηρεσιών που έπαιξαν αρνητικό ρόλο στη διαμόρφωση του ετήσιου πληθωρισμού της Ευρωζώνης ήταν εκείνες των κατοικιών (+4%), της εκπαίδευσης – μόρφωσης (+3,5%) και των τροφίμων (+3,3%).
Στον αντίποδα, θετικά συνέβαλε η διαμόρφωση των τιμών στους χώρους της μεταβίβασης ειδήσεων (-3,2%), ελεύθερου χρόνου και τεχνών (+0,1%) και των συγκοινωνιών – μεταφορών (+0,2%).
Βιομηχανική παραγωγή
Εντωμεταξύ αύξηση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Αύγουστο και διαμορφώθηκε στο 1,8% έναντι πτώσης 0,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Eurostat.
Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2005, η εν λόγω παραγωγή ενισχύθηκε κατά 5,4% έναντι αύξησης 3% – βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων – τον Ιούλιο.
Στην Ε.Ε. των 25, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,3% τον Αύγουστο, έναντι μείωσης κατά 0,2% τον Ιούλιο και αύξησης 0,1% του Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η γενιά των 20άρηδων που χτίζει εταιρείες δισεκατομμυρίων στo AI
- Μίλων – Ολυμπιακός 0-3 σετ: Άνετα οι ερυθρόλευκες στη Νέα Σμύρνη
- Παίζει τα… ρέστα του ο Φρανκ – «Τελικός» για τον Δανό, το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ
- Αποκαλυπτικές εικόνες για τα νοσοκομεία της χώρας – Ράντζα σε «Αττικόν» και «Λαϊκό»
- Δύο χρόνια προετοίμαζε την εξαφάνισή της η 16χρονη Λόρα – Στο εξωτερικό ερευνούν οι αρχές
- Κουτσούμπας: Τους ενοχλεί η μαζικότητα των αγώνων και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ μέσα σε αυτούς

