Καταδίκη με αναστολή για έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως δύο έτη με αναστολή στους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στη διαδήλωση, στη διάρκεια των εγκαινίων της 71ης ΔΕΘ. Ασκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ποινές φυλάκισης από τρεις μήνες έως δύο έτη με αναστολή στους έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στη διαδήλωση, στη διάρκεια των εγκαινίων της 71ης ΔΕΘ. Ασκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Συγκεκριμένα, ποινές φυλάκισης δύο ετών και τριών μηνών επιβλήθηκαν σε τέσσερις εκ των κατηγορούμενων. Κάθισαν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για στάση, αντίσταση, απείθεια, απρόκλητη εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοφορία.
Σε άλλους δύο κατηγορούμενους το δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης δώδεκα μηνών και ενός μήνα, αντιστοίχα.
Για όλους τους καταδικασθέντες το δικαστήριο ανέστειλε τις ποινές επί τριετία, καθώς είχαν λευκό ποινικό μητρώο, ενώ στη συνέχεια άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Απολογούμενοι, πάντως, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.
Στη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη και ένας ανήλικος, του οποίου η δικογραφία διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ