71

Ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για «λανθασμένους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική» κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Β Αθηνών Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι ερωτώντες επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση κοιτά ως απλός θεατής τις εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, η διετία της θητείας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξαντλείται δίχως πρωτοβουλίες και συγκεκριμένες δραστηριότητες, ενώ στο Μεσανατολικό, η Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε με τρόπο καθυστερημένο, αποσπασματικό, αλλά ενίοτε και λανθασμένο, όπως αποδεικνύεται από την αποφυγή συνάντησης της υπουργού με την ηγεσία της Συρίας, κατά την πρόσφατη περιοδεία της στη Μέση Ανατολή».

Οι 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικρίνουν επίσης την κυβέρνηση για αποστασιοποίηση από τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για πλήρη αποχή της Ελλάδας από τις εξελίξεις στην ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ