Περιορισμούς στη μετάδοση ειδήσεων εντός της χώρας από ξένα πρακτορεία επέβαλε η Κίνα
Περιοριστικούς κανονισμούς, με τους οποίους απαιτείται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να ζητούν έγκριση από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα για να μεταδίδουν εντός της χώρας ειδήσεις, φωτογραφίες και γραφήματα επέβαλε το Πεκίνο.
31
Περιοριστικούς κανονισμούς, με τους οποίους απαιτείται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία να ζητούν έγκριση από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα) για να μεταδίδουν εντός της χώρας ειδήσεις, φωτογραφίες και γραφήματα επέβαλε το Πεκίνο.
Η κυβέρνηση προειδοποίησε μάλιστα για ειδήσεις που «θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια». Οι νέοι κανονισμοί εκπονήθηκαν από το Xinhua και θα τεθούν άμεσα σε ισχύ.
Δίνεται επίσης η δυνατότητα στο Xinhua να λογοκρίνει ειδήσεις που διανέμονται στην Κίνα από ξένα πρακτορεία και να σβήσει το περιεχόμενο που θεωρεί ότι πρέπει να απαγορευτεί.
Επίσης, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων θα δημοσιεύει ετήσιες εκθέσεις, βάσει των οποίων θα αποφασίζεται εάν θα ανανεώνονται οι επιχειρηματικές άδειες των ξένων μέσων ενημέρωσης.
Αυτές μπορεί να ανακληθούν ή να ανασταλεί η ισχύς τους, εάν τα ξένα μέσα ενημέρωσης παραβούν τους κανονισμούς και δημοσιεύσουν, για παράδειγμα, απαγορευμένο περιεχόμενο.
Οι κανονισμοί αναφέρουν πως τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων δεν πρέπει να μεταδίδουν ρεπορτάζ που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, που εξωθούν σε εθνοτικό μίσος και φυλεκτικές διακρίσεις ή που προωθούν αιρέσεις και δεισιδαιμονίες.
Η μετάδοση ειδήσεων που παραβιάζουν την εθνική ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα θα επιφέρει επίσης κυρώσεις.
Οι νέοι κανονισμοί, οι οποίοι ισχύουν και για τα πρακτορεία ειδήσεων του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο και της Ταϊβάν, αντικαθιστούν ένα κυβερνητικό διάταγμα του 1996 που ρύθμιζε τη διανομή οικονομικών πληροφοριών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι η υπόθεση Έπσταϊν «το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ της κυβέρνησης Τραμπ»;
- Οι millennials έχουν βάλει τους «κανόνες» τους στις σχέσεις
- Αυτή είναι η κρίσιμη σιδηροδρομική γραμμή που χτύπησαν οι ΗΠΑ και ενώνει το Ιράν με Κίνα και Ρωσία
- Ευρώπη: Πόλεμος για τα… κλιματιστικά στην καρδιά του καύσωνα
- Ανελκυστήρες: Αναστολή προστίμων για τους ξεχασιάρηδες
- Σοφία Κόπολα: Με ένα ντοκιμαντέρ εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της
- Wall Street Journal: Πως ο Τραμπ αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκεχειρία με το Ιράν
- Δημοσκόπηση: «Πατάει γκάζι» η ΕΛΑΣ και μειώνει την απόσταση από τη ΝΔ – Οι πρόωρες εκλογές «κερδίζουν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442