Σημείο διαφωνίας παραμένει ο αριθμός των εργαζομένων στη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΒΦΛ αρνήθηκαν να υπογράψουν συμφωνία για επαναλειτουργία του εργοστασίου με 120 από τους 357 εργαζόμενους και προειδοποιούν με συνέχιση των κινητοποιήσεων. Νέα διαβούλευση το επόμενο δεκαήμερο.
28
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) αρνήθηκαν να υπογράψουν συμφωνία για επαναλειτουργία του εργοστασίου με 120 από τους 357 εργαζόμενους και προειδοποιούν με συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, εκπρόσωποι της εταιρίας και του σωματείου των εργαζομένων υπέγραψαν πρωτόκολλο καταγραφής των θέσεών τους, εν μέσω συγκεντρωμένων εργαζομένων που διαμαρτύρονταν με πανό.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν να τους γνωστοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας και οι εκπρόσωποι της ΒΦΛ είπαν ότι θα το δώσουν στο σωματείο μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης. Οι εργαζόμενοι θα το μελετήσουν, σε δέκα μέρες θα καταθέσουν τις απόψεις τους επί του σχεδίου και θα ακολουθήσει νέα διαβούλευση στο υπουργείο Απασχόλησης.
Ο κ. Γιακουμάτος τόνισε ότι η κυβέρνηση εγγυάται τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όσων εργαζομένων απολυθούν, με βάση τη συμφωνία που συνυπέγραψαν με το σωματείο.
Ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος και ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης, υπογράμμισαν ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν την απόφαση της εταιρίας για επαναλειτουργία του εργοστασίου με 120 άτομα, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και ότι το Σάββατο θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Marseaux: Αποκάλυψε για τι μιλάει το «Χάνομαι»
- Αυστρία: Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χιονοστιβάδες στις Άλπεις
- Ιδανικό ξεκίνημα για τη Σάκκαρη στο Australian Open (2-0)
- Κατασβέστηκε η φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – Φλόγες 20 μέτρων, «αν δεν κλείναμε σωλήνες θα έφτανε στην Ε.Ο.»
- Η μεγάλη ώρα για τον Ελ Κααμπί έφτασε: Μαρόκο και Σενεγάλη «μάχονται» στον τελικό του Κόπα Άφρικα
- Δευτέρα κάτι έχω; Η ρουτίνα της Κυριακής που μειώνει το άγχος της επόμενης μέρας