Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Ξεκινούν premier league και ολλανδικό πρωτάθλημα

Ξεκινούν premier league και ολλανδικό πρωτάθλημα

Η Ευρώπη παίζει μπάλα το Σαββα-τοκύριακο, καθώς ξεκινούν τόσο η premier league όσο και το Ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ διεξάγονται οι αγώνες του γερμανικού, γαλλικού και βελγικού, που έχουν ήδη ξεκινήσει. Για πρώτη φορά τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα «ζωντανά» στο ελληνικό Διαδίκτυο από το in.gr/sports με πλήρη κάλυψη...

26

Εννέα μήνες, 760 αγώνες, ένας πρωταθλητής. Στην Αγγλία η κορυφή έχει θέση μόνο για τον «εκλεκτό» και από αύριο οι 20 μονομάχοι ρίχνονται στην «αρένα» της Πρέμιερ Λιγκ σ΄έναν μαραθώνιο 38 αγωνιστικών, με… γαρνιτούρα το FA Cup, το Λιγκ Καπ και φυσικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν σε αυτές.

Δίκαια οι ποδοσφαιριστές της premier league χαρακτηρίζονται ως οι πλέον… υπερφορτωμένοι από το βεβαρυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα…

Για ακόμη μία χρονιά, η Τσέλσι προβάλει ως το μεγάλο φαβορί, κάτι που αντικατοπτρίζεται καθαρά από τις αποδόσεις των διαφόρων εταιριών στοιχημάτων. Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ξόδεψε και πάλι δεκάδες εκατομμύρια στερλίνες για να «κλείσει» τον Μίκαελ Μπάλακ και τον Αντρέι Σεβτσένκο, ενώ δεν δίστασε να κάνει το… κέφι του δίνοντας άλλα 16 εκατομμύρια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Γιον-Ομπι Μίκελ, που δεν φόρεσε ποτέ στη ζωή του τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», σε μία περίπτωση μοναδική στα χρονικά.

Η Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει να σπάσει την «γαλάζια κυριαρχία», η Αρσεναλ μετακομίζει σε πανηγυρικό κλίμα στο νέο της «παλάτι», το «Εμιρατς Στέιντιουμ» στην περιοχη Ασμπερτον Γκρόουβ του Λονδίνου, ενώ η Λίβερπουλ ονειρεύεται (επιτέλους) το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια.

Με εξαίρεση την Τσέλσι, οι υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου δεν έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους και μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, με αρκετές περιπτώσεις (Ντιρκ Κάιτ στη Λίβερπουλ, Οουεν Χάργκριβς στη Γιουνάιτεντ) να βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο διαπραγματεύσεων.

Από τις υπόλοιπες ομάδες, η Τότεναμ πιθανότατα θα «παίξει δυνατά» για να μπει σφήνα στην τετράδα και να κερδίσει τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, που τον περασμένο Μάιο έχασε δραματικά από την Αρσεναλ. Η Γουέστ Χαμ και η Τσάρλτον ενισχύθηκαν σημαντικά, ενώ δύο «νεοφώτιστες», η Ρέντινγκ και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, δείχνουν να βρίσκονται σε καλό επίπεδο.

Η Αστον Βίλα δεν έχει κινήθει ακόμη καθόλου στα μεταγραφικά, η Εβερτον πήρε τον σούπερ σκόρερ της Κρίσταλ Πάλας, Αντριου Τζόνσον, η Γουϊγκαν έκανε το «μπαμ» με τον Ντένι Λάντζαατ. Λίγο-πολύ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα θα παραμείνουν πιθανότατα η Νιούκαστλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μπλάκμπερν και η Μπόλτον, ενώ ίσως κινδυνεύσουν η Πόρτσμουθ και η Φούλαμ.

Γαλλία

Συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το γαλλικό πρωτάθλημα, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την τρίτη αγωνιστική. Οι τρεις πρωτοπόροι (Λιλ, Νανσί και Μπορντό) θα προσπαθήσουν να πετύχουν το «3 στα 3», ωστόσο οι δύο πρώτες δίνουν αγώνες εκτός έδρας, ενώ οι «γιρονδίνοι» υποδέχονται την πρωταθλήτρια Λιόν. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Ρεν με τη Μονακό του Γιάγια Τουρέ, στο ντέρμπι ουραγών του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ολλανδία

Ανοίγει αύριο η «αυλαία» του ολλανδικού πρωταθλήματος για την αγωνιστική περίοδο 2006-07, με την αναμέτρηση στο Ρότερνταμ ανάμεσα στη Σπάρτα του Γιάννη Αναστασίου και τη Φίτεσε. Η πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν θα αρχίσει την Κυριακή την προσπάθεια υπεράσπισης του «στέμματός» της, καθώς θα αντιμετωπίσει στο «Φίλιπς Στάντιον» τη Ναϊμέγκεν, ενώ ο κυπελλούχος Αγιαξ θα υποδεχθεί την ίδια ημέρα στο «Αμστερνταμ Αρένα» τη Βάαλβικ.

Γερμανία

Συνεχίζεται το επόμενο τριήμερο το γερμανικό πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων για τη 2η αγωνιστική της μπούντεσλίγκα. Οι έξι ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στην κορυφή, θα προσπαθήσουν να «ζευγαρώσουν» τις νίκες τους, ωστόσο μετά το τέλος της δεύτερης αγωνιστικής ενδέχεται να μη «συγκατοικούν» όλες στο… ρετιρέ, αφού τίθενται αντιμέτωπες οι τέσσερις εξ αυτών.

Η Νυρεμβέργη υποδέχεται αύριο την Γκλάντμπαχ στο «Ιζι Κρέντιτ Στάντιον», ενώ το Σάββατο η Βέρντερ Βρέμης, η οποία εντυπωσίασε στην πρεμιέρα με την εκτός έδρας «τεσσάρα» στο Ανόβερο, θα αντιμετωπίσει στο «Βεζερστάντιον» τη Λεβερκούζεν. Από εκεί και πέρα, η Μάιντς θα δοκιμαστεί στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» απέναντι στην Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή την Μπόχουμ στο «Ρεβιρπάουερ Στάντιον».

Bέλγιο

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο και το πρωτάθλημα Βελγίου με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της τρίτης αγωνιστικής. Οι πέντε ομάδες που βρίσκονται στο… ρετιρέ θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το αήττητο, ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής ενδέχεται να μη «συγκατοικούν» όλες στην κορυφή, αφού τίθενται αντιμέτωπες οι δύο εξ αυτών.

Η Βέστερλο υποδέχεται την Αντερλεχτ στο Κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής, ενώ, όσον αφορά τους υπόλοιπους συμπρωτοπόρους, η Γκενκ υποδέχεται το Σάββατο τη Σταντάρ Λιέγης, η Μουσκρόν θα αναμετρηθεί εντός έδρας με τη Ρόζελαρ, ενώ οι Βρυξέλλες θα «φιλοξενήσουν» τη Σεντ Τρουίντεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Απριλίου 2026
Cookies