Ελεύθεροι αφέθηκαν στην Αμμόχωστο οι ρεπόρτερ του ANT1 Κύπρου
Το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο άφησε ελεύθερους την Τρίτη το δημοσιογράφο του ΑΝΤ1-Κύπρου Σωτήρη Παπαδόπουλο και τον κινηματογραφιστή του σταθμού Τάσο Δημητριάδη, που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα στην Αμμόχωστο.
Το κατοχικό καθεστώς στην Κύπρο άφησε ελεύθερους την Τρίτη το δημοσιογράφο του ΑΝΤ1-Κύπρου Σωτήρη Παπαδόπουλο και τον κινηματογραφιστή του σταθμού Τάσο Δημητριάδη, που είχαν συλληφθεί τη Δευτέρα στην Αμμόχωστο.
Οι δύο εργαζόμενοι του καναλιού συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου είχαν μεταβεί για ρεπορτάζ με αφορμή τη συμπλήρωση 32 χρόνων από την κατάληψή της,. Την Τρίτη οδηγήθηκαν σε δικαστήριο για παράνομη είσοδο στο ψευδοκράτος.
Η διοίκηση και η διεύθυνση του ΑΝΤ1 Κύπρου είχαν καταγγείλειτην παράνομη σύλληψη του δημοσιογράφου και του κινηματογραφιστή στα Ηνωμένα Έθνη.
Υπό κράτηση μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνει πάντως ο Ελληνοκύπριος ερασιτέχνης ψαράς Νίκος Μιχαήλ, ο οποίος συνελήφθη από το κατοχικό καθεστώς την Κυριακή.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59