Έκτακτα μέτρα στο Δημόσιο υπό το φόβο γενικευμένου μπλακ άουτ
Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, μέσω κοινή εγκυκλίου που εξέδωσαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, υπό το φόβο γενικευμένου μπλακ άουτ.
43
Στη λήψη έκτακτων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση, μέσω κοινή εγκυκλίου που εξέδωσαν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εσωτερικών, υπό το φόβο γενικευμένου μπλακ άουτ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, στην εγκύκλιο ομολογείται ότι η ΔΕΗ δεν είναι σε θέση να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτρισμού που θα υπάρξουν και φέτος το καλοκαίρι.
Στο πλαίσιο αυτό, τα δύο υπουργεία καλούν τους υπαλλήλους των δημόσιων υπηρεσιών να περιορίσουν τον φωτισμό των κτιρίων του Δημοσίου στο απολύτως αναγκαίο επίπεδο, με παράλληλη αποφυγή φωτισμού χώρων που δεν είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των υπηρεσιών.
Επίσης, ζητούν τη μείωση της λειτουργίας των κλιματιστικών, ώστε από την έναρξη μέχρι και τη λήξη του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων να δουλεύουν ρυθμισμένα στους 25 C, λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, τις λειτουργικές ανάγκες λόγω των αδειών του προσωπικού.
Τα μέτρα, που θα ισχύσουν από τις 3 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, αφορούν τα κτίρια του Δημοσίου, των εποπτευόμενων φορέων και ΔΕΚO, των δήμων και των νομαρχιών.
Από την εγκύκλιο εξαιρούνται τα νοσοκομεία και οι φορείς περίθαλψης και κοινωνικής προστασίας (γηροκομεία, κλινικές κ.λπ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που πετούσε αντικείμενα από τον 6ο όροφο – Σε φιλικό περιβάλλον μεταφέρεται το παιδί
- Δήμος Σερρών: Αποκομιδή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων από υδροστόμια σε οκτώ τοπικές κοινότητες
- ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ: Πανελλαδική απεργία για το αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό
- Ισραήλ: Πανηγυρίζει η Μοσάντ τις νέες επαναστατικές επιχειρησιακές ικανότητες
- Νέος ισχυρός σεισμός στη Σκιάθο – Αισθητός στην Αττική
- Έρχεται… σκούπα στη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι
- Γερμανία: Στο χαμηλότερο μεταπολεμικά επίπεδο οι γεννήσεις
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ και Πρωτοδικείο: Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τους πέντε τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442