Επιβλητική η Ισπανία, δεν άφησε περιθώρια στους Ουκρανούς
Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στο «Τσεντραλστάντιον» της Λειψίας οι Ισπανοί έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους. Οι «φούριας ρόχας» με καθαρά επιθετική διάθεση επιβλήθηκαν άνετα με 4-0 της φοβισμένης Ουκρανίας, που είχε τον Σεβτσένκο σαφώς επηρρεασμένο από τον τραυματισμό του.
Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στο «Τσεντραλστάντιον» της Λειψίας οι Ισπανοί έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους. Οι «φούριας ρόχας» με καθαρά επιθετική διάθεση επιβλήθηκαν άνετα με 4-0 της φοβισμένης Ουκρανίας, που είχε τον Σεβτσένκο σαφώς επηρρεασμένο από τον τραυματισμό του.
Η Ισπανία, στο ξεκίνημα του αγώνα έδειξε πολύ πιο δραστήρια και μόλις στο 3ο λεπτό ένα σουτ του Τσάβι από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 12 ο Σένα επιχείρησε μακρινό σουτ, που ο Σοβκόβσκι απέκρουσε σε κόρνερ.
Ο Τσάβι το εκτέλεσε και ο Τσάμπι Αλόνσο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ξέσπασμα των Ισπανών συνεχίστηκε και, πριν περάσουν πέντε λεπτά (17), ο Βίγια με απευθείας εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματα των «φούριας ρόχας».
Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Ουκρανούς να εμφανίζονται εντελώς ακίνδυνοι και με τον Σεβτσένκο μακριά από τον καλό εαυτό του. Ετσι η ομάδα του Λουίς Αραγονιές κατάφερε με ευκολία να διατηρεί τον έλεγχο, ωστόσο μόνο στο 44΄ έγινε πάλι απειλητική, όταν ο Τόρες έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Βίγια, αλλά αυτός πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Σοβκόβσκι.
Στοδεύτερο ημίχρονο ο Μπλαχίν πέρασε στον αγώνα τους Σελάγεβ και Βορομπέι, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όμως δύο λεπτά μετά από το ξεκίνημα δέχθηκε τη «χαριστική βολή». Στο 47΄ ο Τόρες ξεχύθηκε μπροστά, ο Βάστσουκ τον καταδίωξε, ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε στο έδαφος και το «χτύπημα» ήταν διπλό για τους Ουκρανούς.
Ο Ελβετός διαιτητής έδωσε πέναλτι (το πρώτο της διοργάνωσης) και ταυτόχρονα κόκκινη κάρτα στον Βάτσουκ (η πρώτη απευθείας της διοργάνωσης). Ο Βίγια το εκτέλεσε εύστοχα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 (48΄). Στο 50΄ ο επιθετικός της Βαλένθια βρέθηκε πάλι απέναντι από τον Σοβκόβσκι, αλλά δεν κατάφερε να τον «νικήσει».
Κάπου εκεί ήρθε η σειρά του Αραγονιές να κάνει τις αλλαγές του και μεταξύ άλλων πέρασε στο παιχνίδι τον Ραούλ, βγάζοντας τον κορυφαίο της ομάδας του, Νταβίντ Βίγια.
Στο 61 η Ουκρανία έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της, όταν το σουτ του Βορονίν «ξύρισε» το δοκάρι του… θεατή, μέχρι τότε, Κασίγιας και στο 73 έγινε για δεύτερη φορά απειλητική, όταν το σουτ του νεοεισελθόντα Ρεμπρόφ έφυγε με δύναμη άουτ.
Στο 81΄ σημειώθηκε το ωραιότερο γκολ του αγώνα. Οι Ισπανοί άλλαξαν με κινηματογραφικό τρόπο την μπάλα, τελικός αποδέκτης ήταν ο Τόρες, ο οποίος με σουτ έκανε το 4-0, δίνοντας έτσι στην ομάδα του την πιο ευρεία νίκη μέχρι τώρα στη διοργάνωση, απέναντι στην ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά από τον όμιλο της Ελλάδας.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Ο Γιώργος Δώνης είναι ο νέος προπονητής της Σαουδικής Αραβίας, με την ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει τη συμφωνία των δύο πλευρών ως το 2027 - Δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα πάρει μέρος σε Μουντιάλ.
Μιλώντας στο Delphi Economic Forum, ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε προσωπική ιστορία η οποία αφορά την τεράστια πίστη που είχε η μητέρα του σε αυτόν, όταν εκείνος ακόμη δεν πίστευε στον εαυτό του.