
Και το όνομα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β στην πλατεία της Παναγίας των Παρισίων
Το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού ενέκρινε την Τρίτη την πρόταση του δημάρχου, Μπερτράν Ντελανοέ, να προστεθεί το όνομα του πάπα Ιωάννη Παύλου Β στην ανακαινισμένη πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.
30
Το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού ενέκρινε την Τρίτη την πρόταση του δημάρχου, Μπερτράν Ντελανοέ, να προστεθεί το όνομα του πάπα Ιωάννη Παύλου Β στην ανακαινισμένη πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.
Η πλατεία, η οποία είναι η πιο επιβλητική και διάσημη πλατεία της γαλλικής πρωτεύουσας και την επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον Κόσμο θα ονομάζεται πλέον Paris Notre Dame-Place John Paul.
Πάντως, οι δημοτικοί σύμβουλοι αγνόησαν τον κανονισμό που προβλέπει ότι για να γίνει ονοματοδοσία μιας πλατείας ή ενός δρόμου στο Παρίσι το τιμώμενο πρόσωπο πρέπει να έχει πεθάνει πριν τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Ωστόσο, η απόφαση δεν ελήφθη με ομοφωνία καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν τους Πράσινους, τους Κομμουνιστές και άλλα μικρά κόμματα καταψήφισαν την πρόταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
- Πικέρμι: Μετωπική σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο – Νεκρός ο οδηγός μηχανής


